Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Májer Dávid. „Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.” Henry Ford.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Májer Dávid. „Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.” Henry Ford."— Előadás másolata:

1 Készítette: Májer Dávid

2 „Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.” Henry Ford

3 Minőség (quality)  A termék vagy a szolgáltatás olyan tulajdonságainak és jellemzőinek az összessége, amelyek hatással vannak a terméknek vagy a szolgáltatásnak arra a képességére, hogy kifejezett vagy elvárható igényeket kielégítsen. (ISO)  Az elvárható igények tartalmazhatják :a használhatóság, biztonság, rendelkezésre állás, megbízhatóság, karbantarthatóság, gazdaságosság és a környezetvédelem szempontjait.

4

5

6

7  A TQC egy rendszer termelés alapú optimalizálására kialakított elképzelés,középpontban a termékkel és termeléssel.  Főbb technikái a termelésirányítás és minőségszabályozás.  Az 1950-es években a Japán ipar meghatározó szemléletévé vált, ötvözve a keleti és nyugati gondolkodást egyaránt.  A koncepció alapja a KaiZen, azaz hogyan tudjuk még jobbá tenni, amink van (termék, folyamat, stb.)  Hangsúlyt fektet a munkavállalói részvételre és az oktatásra  A folyamatba beilleszti az ellenőrzési feladatokat és a beszállítók is szerepet vállalnak benne

8 Termelésirányítás összegezve FolyamatLeltárVizsgálatKöltségek Megfigyelés Kimenet mértéke, üresjárat és várakozás felmérése Készletek szintjeinek nyilvántartása Alapanyagok és alkatrészek vizsgálata Költségek nyilvántartása Elemzés A folyamat összehasonlítása a tervezettel A felhasználás vizsgálata különböző felhasználásoknál, különböző időpontokban Képességek felmérése Adatelemzés, IT költségek Beavatkozás LebonyolításÁru kiadása és beérkeztetése Folyamatok teljes ellenőrzése Termék beárazása Értékelés Termelési kapacitás felmérése és karbantartás ütemezés Utánpótlás és nyilvántartási rendszer kidolgozása Előírások nyomon követése, folyamatok és eljárások javítása Termelés gazdasági kiértékelése és javítása

9 Elsődleges célEllenőrzés és szabályozás A minőség elérésének útjaMinőségi problémák megállapítása A tevékenység hangsúlyaHomogén termék kevesebb ellenőrzés mellett MódszerekStatisztikai eszközök Minőségügyi szakemberek és a szervezet célja Hibaelhárítás és statisztikai módszerek Felelősség a minőségértTermelő és egyéb részlegek Minőség megközelítése, orientációMinőség „szabályozása”

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Májer Dávid. „Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.” Henry Ford."

Hasonló előadás


Google Hirdetések