Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körlevél készítése Szövegszerkesztés – 9. óra. Mikor célszerű körlevelet készíteni? Ha olyan dokumentumot szeretnénk létrehozni, amelynek állandó és változó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körlevél készítése Szövegszerkesztés – 9. óra. Mikor célszerű körlevelet készíteni? Ha olyan dokumentumot szeretnénk létrehozni, amelynek állandó és változó."— Előadás másolata:

1 Körlevél készítése Szövegszerkesztés – 9. óra

2 Mikor célszerű körlevelet készíteni? Ha olyan dokumentumot szeretnénk létrehozni, amelynek állandó és változó tartalma is van. Állandó szövegrész: törzsdokumentumVáltozó adatok: adatforrás (szövegfájl, táblázat, adatbázis) A kettő egyesítésével keletkezik az egyesített dokumentum A körlevélkészítés lépései: 1.Törzsdokumentum készítése 2.Adatforrás létrehozása (vagy létező fájl használata) 3. Törzsdokumentum egyesítése az adatforrással

3 Körlevélkészítés indítása: Az adattábla létrehozása: Levelezés menüszalag Címzettek kiválasztása gomb:Címzettlista szerkesztése gomb:

4 Törzsdokumentum egyesítése az adatforrással: Levelezés menüszalag Befejezés és egyesítés gomb segítségével.

5 Házi feladat Készítsetek meghívót körlevélként egy bulira a barátaitok részére! A dokumentumban szerepeljenek az eddig tanult formázási lehetőségek!


Letölteni ppt "Körlevél készítése Szövegszerkesztés – 9. óra. Mikor célszerű körlevelet készíteni? Ha olyan dokumentumot szeretnénk létrehozni, amelynek állandó és változó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések