Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti."— Előadás másolata:

1 14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti verzióját telepítették fel. Mit kell tennie ahhoz, hogy a lehető legstabilabban működjön a rendszer? Hogyan biztosítja az interneten keresztüli automatikus frissítést? A munkaállomásokon irodai szoftvercsomagot is kell telepítenie. Ismertesse, hogy milyen alapszolgáltatásokat kell nyújtania egy ilyen csomagnak! Hogyan telepíti fel a csomagot, és hogyan gondoskodik annak legfrissebb javításairól? Mutassa be egy irodai programcsomag online támogató oldalát!

2 A rendszer karbantartása
A karbantartó programokat a „Kellékek” mappa tartalmazza. Biztonsági másolat Adatok archiválását és visszaállítását végzi. Ezek a műveletek a háttértárral való takarékoskodás, illetve a véletlen adatvesztés ellen alkalmazhatók. Lemez karbantartása Lehetővé teszi a lemezen lévő szükségtelen fájlok letörlését. Ilyenek a „Lomtár” állományai, az ideiglenes, .tmp kiterjesztésű állományok, a rendszer korábbi sikeres töltéseinek ismétlését lehetővé tévő állományok, stb. Lemeztöredezettség-mentesítő A lemezkötetek töredezettség-mentesítését végzi. Segítségével gyorsabbá tehetjük az operációs rendszer állománykezelését. Rendszerinformáció Az aktuális rendszerinformációkat jeleníti meg, illetve listázza ki. Ütemezett feladatok A feladatütemező segítségével ütemezhetjük a számítógép feladatainak automatikus futtatását

3 Vírusok és egyéb szoftveres károkozók jellemzése, védekezési stratégiák
Számítógépes vírusok: olyan programok, amelyek engedély nélkül települnek be egy rendszerbe, képesek önmaguk reprodukálására (terjesztésére, sokszorosítására), lappangva megbújnak a rendszerben, majd egy adott időponthoz, vagy eseményhez kötötten előbb vagy utóbb valamilyen kárt okozhatnak. Lappangási idő: A számítógépes vírus ebben az időszakban szaporodik, beépül vagy éppen észrevétlenül tönkretesz némely szoftver, hardver eszközt. Legfontosabb törekvés ilyenkor az „életben maradása”. Tünetek: Az eddig normálisan működő programok szokatlan dolgokat produkálnak. Például nem indulnak el, „teleszemetelik a képernyőt” fura karakterekkel, stb. Az addig normálisan működő számítógép működése lelassul, esetleg időnként lefagy. Megjegyzés: Az efféle tüneteket okozhatják a programok, hardverek beállításának helytelen megváltoztatása, vagy hardverhibák is. Aktivizálódás: Ez az időszak az, amikor a vírus igazából „működésbe lép”, és típusától függően valamilyen kárt okoz.

4 Víruskezelő programok
A víruskezelő programokat két csoportra lehet osztani: Általános víruskezelő programok: több feladatot látnak el. A megfertőzött állományok javítása, vagy ha nem lehetséges, akkor karanténba helyezése, törlése. A rendszer folyamatos figyelése. A program a memóriában elhelyezkedve figyeli és szűri az adatforgalmat a gépen belül. szűrés. A vírusirtó ellenőrzi a bejövő és kimenő levelek csatolt állományait. Ilyen program például a Norton Antivirus vagy a VirusBuster. Csak speciális célokra használható programok, mint például a trójai programkeresők, vagy csak bizonyos vírusok irtás ára szakosodott programok. Ilyen program például a TrojanHunter vagy a Symantec Klez Fix Tool. Ezek a programok memóriarezidensek, és folyamatosan figyelik a rendszert Természetesen helyet foglalnak le a memóriában, és bizonyos mértékig lassítják is az adatforgalmat. Különleges változataik a hálózatokon használatos ún. tűzfal programok, amelyek nemcsak vírusok ellen, hanem egyéb betörési kísérletek ellen is védenek.

5 Interneten keresztüli automatikus frissités
A frissítések legyenek automatikusan letöltve, de én döntöm el, mikor telepítem azokat Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer érzékeli az online hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használva automatikusan letölti a frissítéseket a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről. A frissítések letöltésének ideje alatt egy ikon látható a tálca értesítési területén. A letöltés állapotának megtekintéséhez vigye az egérmutatót az ikon fölé. A letöltés végeztével egy újabb üzenet jelenik meg az értesítési területen, amelynek segítségével áttekinthetők a telepítésre ütemezett frissítések. Amikor telepíteni szeretné a letöltött frissítést, kattintson az üzenetre (vagy a frissítőikonra), majd kattintson a Telepítés gombra a frissítés telepítéséhez. Ha egy letöltött frissítést nem szeretne telepíteni, kattintson a Részletekelemre, majd a frissítés elutasításához törölje a jelölést a frissítés mellett lévő négyzetből. Az automatikus frissítés szolgáltatást a Vezérlőpultból is elérhetjük.

6 Csak értesítést kérek, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer érzékeli az online hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használva megkeresi a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről letölthető frissítéseket. Ha új frissítések tölthetők le telepítés céljából, a tálca értesítési területén megjelenik az Automatikus frissítésekszolgáltatás ikonja és üzenete A frissítések megtekintéséhez kattintson az ikonra vagy az üzenetre. Ha egy kijelölt frissítést nem szeretne letölteni, a frissítés elutasításához törölje a jelet a frissítés melletti négyzetből. A kijelölt frissítések letöltéséhez kattintson a Letöltés megkezdése gombra. Az Automatikus frissítésekszolgáltatás ikonja mindaddig látható marad a tálcán, míg a letöltés be nem fejeződik. A letöltés állapotának megtekintéséhez vigye az egérmutatót az ikon fölé. A letöltés végeztével a program újabb üzenetet jelenít meg, amelyben közli, hogy a frissítések telepíthetők. Telepítésükhöz kattintson az Automatikus frissítések szolgáltatás ikonjára vagy az üzenetre, majd válassza aTelepítés lehetőséget.

7 Microsoft Office Professional 2010
Irodai programcsomag Microsoft Office Professional 2010 Ez a csomag tartalmaz, minden olyanszoftvert és támogatási lehetőséget, amelyre szüksége lehet a cég irányításában és növelésében. Minden itt van, amit csak kell: az Outlook hatékony levelezési és ütemezési eszközei, a Word az Excel és az Access kifinomult információ- és adatkezelési eljárásai és a Publisher professzionális marketingeszközei. Ezt még egyéves technikai támogatás egészíti ki, mely bármikor igénybe vehető. A csomag tartalmaz: Word Excel Power Point One Note Publisher Acces

8 Microsoft Office Professional 2010 telepítése
A CD behelyezése után elindul a telepítő varázsló, melyben meg kell adnunk a termékkulcsot, a telepítés helyét stb. majd a varázsló ellenörzi, hogy jelent már meg frissítés az Office-hoz. Ha igen, lehetőségünk van arra, hogy a szoftverrel együtt a telepítés is belekrüljön a frissítésbe. A telepítés befejeztével máris használhatjuk az irodai programcsomagot. Ha estleg mi magunk szeretnénk frissítéseket keresni az Office-hoz akkor fel kell keresnünk a gyártó oldalát ami a Itt a frissítések mellett találunk még sok minden mást is, például sablonokat, kigészítéseket stb.


Letölteni ppt "14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti."

Hasonló előadás


Google Hirdetések