Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes."— Előadás másolata:

1

2  VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes vírus kerül egy másik programba, akkor ezt fertőződésnek nevezzük.

3

4  Olyan programok, amelyek nem szaporodnak, hanem belépve egy rendszerbe keresztülrágják magukat annak védelmi rendszerén  Feladatuk legtöbbször az, hogy behatoljanak az operációs rendszer magjába, és onnan kihozzanak bizonyos, a rendszerre vonatkozó fontos információkat

5  Ezek a programok csak álcázásra szolgálnak.  Mást tesznek, mint amit ígérnek.  azt vesszük észre, hogy programunk és adatállományaink tönkre mentek. Ha véletlenül kiderül a turpisság, a forgalmazója programhibásnak vagy másolásvédettnek nevezi a terméket.

6  Vírusprogramoknak nevezzük azokat a szoftvereket, amelyek önmagukat reprodukálni képesek

7  Teleszemetelve a memóriát lehetetlenné teszik egy másik program (akár az operációs rendszer) futását.  Nagy kárt általában nem okoznak, nem tesznek tönkre adatokat

8  A leggyakoribb és legismertebb víruscsalád.  Az eredeti programmal sohasem találkozunk, csak az általa módosított és ezáltal fertőzőképes programmal.

9  Az előző kategóriához hasonlóan igen gyakori vírusfajta. Többféle módon fejtheti ki hatását:  információs szeméttel tölti meg a háttértárolót;  adat és programállományokat töröl;  megformázza a tárat;  a rendszerterületeket módosítva az operációs rendszer számára használhatatlanná teszi a lemezt.  boot vírusok, partíciós tábla vírusok

10  a megfertőzött lemez boot szektorát átírják  erről a lemezről indítva a rendszert a vírus kódja fut le, és a memóriában maradva fertőzőképessé válik.  gyakori a kombinált boot-exe vírus.

11  a futtatható program kódjába íródik be.  a program futtatásakor a vírus kódja is lefut, így a memóriában maradva tovább fertőzhet más fájlokat. 

12  A Microsoft Office dokumentumait fertőzik.  A Visual Basic makrónyelv biztosítja a megfelelő talajt.

13  Floppylemez, CD  Futtatható állományok, MS Office dokumentumok.  A jelenlegi legfontosabb veszélyforrást az Internet jelenti.  Az Interneten megjelenő kártevők komplex tudásúak, percek alatt képesek a hálózat teljes fertőzöttségét előidézni.  Szkriptvírusok; Visual Basic, Windows Scripting

14  Állományok mérete megváltozott.  A programok futása nem a megszokott módon történik.  Nem indul a gépünk.  Érdekes feliratok jelennek meg a gépünkön.  Egyes programokban menük eltüntek, vagy új menük keletkeztek.

15  Vége


Letölteni ppt " VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések