Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

* Definíció: Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mindaddig, amíg egy külső erő vagy mező annak megváltoztatására.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "* Definíció: Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mindaddig, amíg egy külső erő vagy mező annak megváltoztatására."— Előadás másolata:

1

2 * Definíció: Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mindaddig, amíg egy külső erő vagy mező annak megváltoztatására nem kényszeríti. * Ez Newton I. törvénye!

3 * Az olyan vonatkoztatási rendszert, amelyben érvényes Newton I. törvénye tehetetlenségi rendszernek, más néven inerciarendszernek nevezzük.

4 * Jele: m * Mértékegysége: m=[g;kg;t] * 1 tonna = 1000 kilogramm * 1 kilogramm = 1000 gramm * 1 tonna = 1 000 000 gramm * 1 kg például 1 dm 3 4 ◦ C hőmérsékletű desztillált víz tömege. * Minél nagyobb egy test tömege, annál nehezebb megváltoztatni a sebességét!

5 ! A súlyt és a tömeget gyakran összekeverik ! * Tömeg: a tehetetlenség mértéke. A testek egy tulajdonsága. * Súly: amely nyomja az alátámasztást vagy húzza a felfüggesztést. Függ a test gyorsulásától vagyis a gravitáció nagyságától!  A test tömege „gravitáció mentes” is ugyanannyi, változatlan. A súlya azonban zérus, vagyis a test súlytalan. (Űrhajósok -> súlytalanság)


Letölteni ppt "* Definíció: Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, mindaddig, amíg egy külső erő vagy mező annak megváltoztatására."

Hasonló előadás


Google Hirdetések