Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta."— Előadás másolata:

1

2

3 A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta. A hattyú 1989 óta a Swarovski logója.

4 A kristályok élménygazdag bemutatása érdekében 1995-ben – a cég 100 éves évfordulójának tiszteletére – hozták létre a Wattensben található Swarovski Kristályvilágot, mely kiállítási központként, hangverseny- és fesztiválteremként egyedülálló a maga nemében.

5 A múzeum egy tágas zöld völgyben épült, csodás kilátással az Alpokra. Egy vizet okádó botanikus óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikus, csillogó kiállítás bűvöli el. Neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Ahogyan a kristály a változás és az átváltozás ősi szimbóluma, úgy váltják egymást a kristályok különböző világai: bővülnek, átalakulnak, új teret teremtve az álmoknak, varázslatos világot kínálva a szürke hét- köznapoktól menekülni vágyóknak. Az „óriás” belsejében további csodavilágok várják a látogatókat: a világ legnagyobb Swarovski boltja, egy kávézó, egy gyermekeknek kialakított park, nagyobbaknak egy kéz formájú sövénylabirintus. Mindezen túl kitűnő helyszín kulturális rendez- vényekhez, különböző kiállításokhoz és téli fesztiválokhoz.

6

7

8 A kristálycsiszolás precizitása mellett optikai termékek: távcsövek, látcsövek, objektívek gyártását is kifinomították.

9 A múzeum termeiben témakörök szerint mehetünk végig: A művészet csodái * A technológia csodái Kristálypalota * A színek csodái A fények csodái * A fantázia csodái * Az illúzió csodái Variációk galériája * A méret csodái * A harmónia csodái A hullámok csodái * A végtelen csodái A világ csodái * Az elemek csodái

10

11

12 Medúzát sejtető kristálygömbök váltakozó színekben

13 Alagútszerű megvilágított termek, folyosók

14 Fények és képek játéka zenével

15 Jim Whiting mechanikus színháza

16

17 Kristállyal díszített harmonika, mozog és zenél

18 Művészi alkotások kristályvariációkra

19

20 Piramis

21 A Tadzs Mahal

22 Kristály melltartó

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 Megvásárolható ajándéktárgyak

40 Csillogó vásárterem Sting: Fields of gold – Ekarina Afanasieva, hárfa


Letölteni ppt "A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések