Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2356/06/07/19 Nemzetközi Tojásfesztivál Siófok. A Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál, a tojás világnapja alkalmából kerül megrendezésre. A Pasteur Tojásfeldolgozó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2356/06/07/19 Nemzetközi Tojásfesztivál Siófok. A Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál, a tojás világnapja alkalmából kerül megrendezésre. A Pasteur Tojásfeldolgozó."— Előadás másolata:

1 2356/06/07/19 Nemzetközi Tojásfesztivál Siófok

2 A Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál, a tojás világnapja alkalmából kerül megrendezésre. A Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. mint ötletgazda és a Balaton Rendezvényszervező Iroda által szervezett 3 napos fesztivál szervesen kapcsolódik és mintegy betetőzi a Tojásszövetség által folytatott tojást népszerűsítő kampányt.

3 A fesztivál célja a tojás népszerűsítése, mint az egyik alapvető élelmiszer és az egészséges táplálkozás fontos kiegészítő eleme, illetve a szervező cég a Balaton Rendezvényszervező Iroda célul tűzte ki a balatoni idegenforgalmi szezon meghosszabbítását. Az időpont megválasztását a tojás világnapja ( október második péntekje) adta, melyet 1999-ben a Tojás Világszövetség vezetett be.

4 A Tojás Világszövetség ( IEC, International Egg Commission ) 1999-ben október második péntekét választotta ki a tojás világnapjává, illetve annak hetét a tojás világhetének. Célja a tojás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, hogy a tojással kapcsolatosan kialakult tévhiteket eloszlassák és visszaállítsák a tojás az egészséges táplálkozásban elfoglalt fontos rangját.

5 A tojás világnapja alkalmából rendezett tojásfesztiválon minden a tojás körül forog: a kézműves vásáron a tojásmotívum dominál, de a tyúktojás mellett az extra méretű tojásokból sincs hiány. Az ínyenceket a legnagyobb magyar séfek tojásos ételei várják, a nokedlitől a madártejig, akik még egy Guinness rekordkísérletben is részt vehetnek!

6 Állandó programok: Tojásudvar megnyitója Élő baromfiudvar Mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás Tojásművészeti kiállítás Kiállítás a „Tojáspályázat” alkotásaiból Szakmai nap Tojásétel készítési bemutatók kóstoltatással Guinness rekord kísérlet Népművészeti és kézműves vásár Szórakoztató programok az egész családnak

7 2011-es program ( okt.14. péntek): 10:00 Tojás szimpózium a Baromfi Tanács szervezésében a Városháza Nagytermében 10:00 Alma együttes 11:00 Tojáspályázat díjkiosztó ünnepség 15:30 Children of Distance 17:00 Vastag Csaba 17:40 United Electro 18:00 Fanfárok 19:00 Tojásudvar ünnepélyes megnyitója 19:30 Siófoki Jeratel Hastáncstúdió 19:45 Fráter kórus 21:00 Charlie élő koncert

8 Tojásétel készítés

9 A Sió Ingaltan Invest Kft. hozzájárul a Tojásfesztivál biztonságos lebonyolításához azáltal, hogy térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátja a Sió Pláza alatt található mélygarázst.

10 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Géra Gabi


Letölteni ppt "2356/06/07/19 Nemzetközi Tojásfesztivál Siófok. A Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál, a tojás világnapja alkalmából kerül megrendezésre. A Pasteur Tojásfeldolgozó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések