Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban."— Előadás másolata:

1

2 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban lett felfedezve. Neve: A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban lett felfedezve. Neve:

3

4

5 Az Asociatia Britanica Barlangkutató Társaság, Howard és Deb Limbert vezetése mellett, 2009. április 10–14. között végzik az első kutatásokat. Az Asociatia Britanica Barlangkutató Társaság, Howard és Deb Limbert vezetése mellett, 2009. április 10–14. között végzik az első kutatásokat.

6 A barlang az Annamite hegységben, a vadregényes Phong Nha-Ke Bang nemzeti parkban, közel a laoszi határhoz van, rejtett része egy 150 barlangból álló egységnek, melynek nagyobb része még nincs feltárva.

7 A barlang megközelítéséhez 6 órát tartó őserdei menetelésre van szükség

8 A Hang Son Doong barlang fő járatának eléréséhez a barlangászoknak egy óriási teremben, két földalatti folyón kellett magukat átküzdeni.

9

10 The cave is located near the Laos- Vietnam border. A barlang a Laos-Vietnami határ közelében található.

11 A Hang Son Doong barlangot, a Phong Nha-Ke Vietnami Nemzeti Parkban, Ho-Khanh 1991-ben fedezte fel. Ez 2009-ig teljesen ismeretlen volt a nyilvánosság előtt, Howard és Deb Limbert akkor hozták a világ tudomására e csodálatos természeti kincset. A Hang Son Doong barlangot, a Phong Nha-Ke Vietnami Nemzeti Parkban, Ho-Khanh 1991-ben fedezte fel. Ez 2009-ig teljesen ismeretlen volt a nyilvánosság előtt, Howard és Deb Limbert akkor hozták a világ tudomására e csodálatos természeti kincset.

12

13 E barlangot a világon a legnagyobbnak tartják. Egyik kürtőjében elférne egy New York-i felhökarcoló! A barlangban folyók és egy mini őserdö is található, söt még felhö is észlehetö ott lenn! E barlangot a világon a legnagyobbnak tartják. Egyik kürtőjében elférne egy New York-i felhökarcoló! A barlangban folyók és egy mini őserdö is található, söt még felhö is észlehetö ott lenn!

14 A National Geographic 2010-ben egy csoportot küldött oda, a barlang dokumentálása végett. Carsten Peter fotomüvész bámulatos fényképfelvételeit a 2011 januári számukban tették közzé. A National Geographic 2010-ben egy csoportot küldött oda, a barlang dokumentálása végett. Carsten Peter fotomüvész bámulatos fényképfelvételeit a 2011 januári számukban tették közzé.

15

16

17 Algáktól zöldre festett és kővé vált vízesésre emlékeztető mészkőfal állta el a fáradt barlangászok felfedezöútját

18

19 A víz átszivárgása közepette, cseppröl cseppre alakultak ki ezek a csodálatos barlangi gyöngyszemek, időtlen idők során…

20

21 A Son Doong legnagyobb kürtőjének hossza 5 kilométer, magassága 200 méter, szélessége 150 méter.

22 A barlangot emberek nem látogatták, még az ott élö bennszülöttek sem, mivel a barlang bejárata, többi méretével ellentétben igen kicsi.Még a vietnámi standardot (10 m magas, 30 m széles) sem éri el. Ezáltal a bejáratnál a léghuzat félemetes süvitő hangot formál, amely elriasztja az ott élö és vallásos bennszülötteket.

23 A barlang hossza 6 kilométer Összefüggö kürtők és a mini őserdő 400 méterre a föld alatt

24 Egy hatalmas fénysugár vízesés formájában sugározza be a barlangot, a hatalmas stalagmit oszlop mellett eltörpülve egy barlangász.

25 A méretek csodálatra méltó térbeni összhangja

26 Az összefüggő kürtők hatalmas méreteit jól jelképezi a kép előterében (alig) látható ember alakja, mely egy felkiáltójel nagyságára emlékeztet

27 Rálátás az égboltra, a barlang beszakadt menyezetén keresztül

28 A barlang menyezetén található nyílás mérhetetlen nagyságán (92 m átmérő) keresztül özönlik be a barlang belsejébe a fényzuhatag, láthatóvá téve a Han Son Doong-barlang hihetetlen méreteit.

29 A barlangon belül látható mini őserdő egy csekély kis része, valamint a fény és a méretek csodás öszzhangja láthato ezen a képen.

30

31 200 m magasságával és 150 m szélességével ezt az újonnan felfedezett barlagot kétszer olyan nagyra becsülik, mint a jelenlegi rekordot tartó Deer-barlangot Malájziában

32 Miért lett ilyen nagy ez a barlang? A pillanatnyi elmélet szerint hatalmas mennyiségű vízfolyam, trópikus övezet, melyben a folyó egy szűk szoroson át követte a vízfolyást. Miért lett ilyen nagy ez a barlang? A pillanatnyi elmélet szerint hatalmas mennyiségű vízfolyam, trópikus övezet, melyben a folyó egy szűk szoroson át követte a vízfolyást.

33

34

35 Összefüggö kürtők, mini őserdő, vízesés, mindez 400 m a föld szintje alatt

36 Csodálatra méltó és óriási szerencse, hogy ilyen hihetetlen természeti csodák kerülnek még ma is napvilágra Csodálatra méltó és óriási szerencse, hogy ilyen hihetetlen természeti csodák kerülnek még ma is napvilágra

37

38 Miközben a barlangászok a barlangot 6 kilométer hosszússágban feltárták, egy hatalmas mészköszikla zárta el elöttük a további utat. Ezért aztán ezt a sziklát „Vietnámi nagy fal„ -nak nevezték el. Miközben a barlangászok a barlangot 6 kilométer hosszússágban feltárták, egy hatalmas mészköszikla zárta el elöttük a további utat. Ezért aztán ezt a sziklát „Vietnámi nagy fal„ -nak nevezték el.

39 A,,Vietnámi nagy fal",

40 A,,Vietnámi nagy fal" bevétele után a barlangászok sajnálattal állapították meg, hogy elérték az út, vagyis a barlang végét. A,,Vietnámi nagy fal" bevétele után a barlangászok sajnálattal állapították meg, hogy elérték az út, vagyis a barlang végét.

41 Hang Son Doong


Letölteni ppt "World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések