Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. A digitális fényképezőgép felépítése Mibõl is áll egy ilyen eszköz? Csak a lényeget tekintve: Lencserendszer, Fényrekesz, Zár, CCD, Erõsítõ, Vezérlõ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. A digitális fényképezőgép felépítése Mibõl is áll egy ilyen eszköz? Csak a lényeget tekintve: Lencserendszer, Fényrekesz, Zár, CCD, Erõsítõ, Vezérlõ."— Előadás másolata:

1 1. A digitális fényképezőgép felépítése Mibõl is áll egy ilyen eszköz? Csak a lényeget tekintve: Lencserendszer, Fényrekesz, Zár, CCD, Erõsítõ, Vezérlõ egység, Memória, Fénymérõ, Keresõ, Kijelzõ, Csatoló egység. 2014. 07. 18.

2 2. CCD és CMOS érzékelõk A CCD és a CMOS közötti legfõbb különbség a gyártási eljárásban található. Míg a CCD-k gyártása bonyolultabb és költségesebb, addig a CMOS áramkörök elõállítása egyszerûbb és olcsóbb. 2014. 07. 18.

3 3. A színszűrő felhelyezése A színszûrõt úgy helyezik fel az érzékelõre, hogy egy-egy pixel, ezáltal a zöld, vörös és kék színösszetevõk fényerejét érzékelje (RGB esetén). A végsõ képben egy-egy pixel színét a szomszédosan elhelyezett pixelek által felfogott fény erõsségébõl számítják ki, a színszûrõk által átengedett színek figyelembevételével. 2014. 07. 18.

4 4. A képek rögzítése A képek rögzítése általában Flash kártyára történik, amelyekből 5+1 típust különböztetünk meg (CF, SM, MMC, SD, MS, IBM Microdrive). 2014. 07. 18.

5 5. Képrajzoló lencserendszer A hagyományos fényképezõgépekhez hasonlóan a digitális kameráknak is fontos része a képrajzoló lencserendszer, az objektív. Ez vetíti az elõtte lévõ megvilágított motívum képét a mögötte elhelyezkedõ fényérzékeny felületre. (2. kép: A CCD az objektív mögött, a film helyén van.) Ez a felület a digitális fényképezõgépeknél nem film, hanem egy elektronikus alkatrész a CCD. 2014. 07. 18.

6 6. Digitális zoom A digitális fényképezőgépek egyik funkciója, mely a képadatok egy részét ragadja meg, és teljes méretben jeleníti meg. Ily módon nagyítást készít az eredeti képről, hasonlóan egy zoom objektívhez. Ez az eljárás azonban eltérő a fényképezőgép optikai zoom funkciójától, így minél erősebb a digitális zoom, annál rosszabb a képminőség. 2014. 07. 18.

7 7. Megapixel A megapixelekben megadott érték csak megközelítő képet ad arról, hogy a fényképezőgép milyen minőségben képes rögzíteni és megjeleníteni a finom részleteket a szükséges nagyításokban. fényképezőgépnagyítás 2014. 07. 18.


Letölteni ppt "1. A digitális fényképezőgép felépítése Mibõl is áll egy ilyen eszköz? Csak a lényeget tekintve: Lencserendszer, Fényrekesz, Zár, CCD, Erõsítõ, Vezérlõ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések