Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ"— Előadás másolata:

1 KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
A munkavédelmi képviselők képzésével kapcsolatos érdekképviseleti munka EVDSZ „A munkavédelem” Konferencia Siófok, szeptember 08. KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ

2 Jogszabályi háttér A munkavédelmi törvény 75.§ (1) bekezdés c) pontja alapján "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően egy éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 órás képzésben való részvételi lehetőséget" kell a munkáltatónak biztosítania a megválasztott munkavédelmi képviselőnek (2) Az (1) bekezdésben foglaltak költségei a munkáltatót terhelik a c) pont szerinti képzés csak rendes munkaidőben történhet, szükség szerint külső helyszínen is megtartható.

3 A képzésével kapcsolatos érdekképviseleti munka
Minden év elején egyeztetjük a HR-rel a képzés tematikáját, időpontját és helyét, amely alapján megkötik a képzési szerződést a képző céggel. Emlékezetes képzések: 2010. január én Szegeden megtartott 16 órás képzés, amelyről bővebben a VIMFÓ honlapján olvasható; 2012. február 02-án Szegeden megtartott 8 órás képzés.

4 Gyakorlati tapasztalatok
A 16 órás, illetve a 8 órás képzés: Főcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért, a VEGYIPROP KFT. és az MKKOK KFT közös képzési programjához csatlakozva. A MUVAPI Szakértői, Tanácsadói és Szolgáltató Kft-t megbíztuk. Egyéni vállalkozó (volt munkavédelmi felügyelő) pályázat útján. Társaságcsoporton belüli szervezés és lebonyolítás (Biztonságtechnikai Osztály)

5 Javasolt tematika 1. 1. nap - 8 óra
1. A munkavédelmi szabályozás kialakulása és indokoltsága. 2. A munkavédelem jogi szabályozása, munkavédelmi normák rendszere az Európai Unióban és hazánkban.

6 Javasolt tematika 2.  3. Munkáltatók munkavédelmi kötelezettségei a munkahelyekkel, a munkaeszközökkel, a munkavédelmi belső szabályozással, a személyi és szervezési feltételek biztosításával kapcsolatban és a munkavédelmi képviselők ezekhez kapcsolódó feladatai és

7 Javasolt tematika 3. jogosultságai, különösen:
a munkavédelmi oktatás területén, a munkavédelmi feladatok ellátásához kapcsolódóan, a kockázatfelmérés és értékelés során, az egyéni védőeszköz juttatással kapcsolatban, a munkabalesetek vizsgálata területén.

8 Javasolt tematika 4.  4.Felelősség a munkavédelmi kötelezettségek teljesítéséért, kiemelten a munkavédelmi bírságolás rendje. 5. Egyéni védőeszközök típusai, helyes kiválasztása, a hatékony használat feltételrendszere. Munkáltatói feladatok. Gyakorlati bemutatók

9 Javasolt tematika 5. 2. nap – 8 óra
1. Elkötelezettség a munkahelyi biztonságért. A munkavédelmi képviselő érdekérvényesítő képességének fejlesztése, gyakorlati módszerek. Példák az iparágból. 2. Ellenőrző teszt, a tanfolyam értékelése, tanúsítványok átadása.

10 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
Munkátokban sok sikert, a munkavédelmi érdekképviseletben eredményességet kívánunk! +36(30)


Letölteni ppt "KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések