Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal."— Előadás másolata:

1 Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal és virágokkal (rózsa, fehér szimú virágok) egészül ki. De nem ugrik ki a poharunkból, hanem elegánsan kiegészül a mineraltitással. Szájban tagadhatatlanul sós körtével, almával, mandulával, muskotály szőlővel és zöld fűszerekkel kísérve. Kerek bor, mely hosszan, nagyon jó struktúrával búcsúzik gesztenyével. Ára: 1700 Ft/ palack Béres Szőlőbirtok és Pincészet Béres Magita Cuvée 2008 A török időkben Erdélyben élt egy szépséges leány, Magita, aki nemcsak gyönyörű volt, de helyén volt a szíve is. Legendás alakjának emlékére szenteltük ezt az izgalmas bort. A Magita Cuvée olyan, mint amilyen névadója lehetett- szép és dinamikus. E különleges bor a Béres birtokra jellemző szőlőfajták repertoárját vonultatta fel. Karakterét a furmint, játékos illatát a hárslevelű, krémességét a kövérszőlő adja s mindezek rövid tölgyfahordós érlelés varázsolja picit kivívóvá. Ára: 2300 Ft/ palack Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Terézia Hárslevelű Dűlőválogatás A tarcali Terézia dűlőből származó szőlőből készült. 100%- ban 500 literes első töltésű hordóban erjesztettük és érleltük. Törekedtünk egy elegáns nagyon jó egyensúlyú hordós érlelésű bor megteremtésére. Aromái megmutatják a fajta és a termőhely összes tulajdonságát. Illatában felfedezhető némi gesztenyére emlékeztető markáns jegy, mely tavaszi virágok illatával párosul. Széles, ásványos száraz Hárslevelű, ami önmagában is teljes élvezeti értékkel bír, de jól párosítható fehér húsokból vagy halakból készített ételekhez. Ára: 1600Ft/ palack

2 Demetervin Délceg 2012 A Délceg az a friss, üde, gerinces borunk, amely kellemesen tükrözi a termőhelyet, a mádi karaktert. A szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelű szőlőt (80- 20% arányban ) korán szüreteltük, és minden más borunkhoz hasonlóan kézi préssel préseltük és spontán természetes módon erjesztettük, acéltartályban. Így kaptunk egy olyan bort, amelyet igazán jó inni, akár a nyári melegben is, mégis komoly, kézműves és mádi. Ára: 2000Ft /palack Pendits szőlőbirtok és Pincészet Furmint 2009 Tokaj Nobilis Szőlőbirtok Susogó furmint 2012 Ez a Furmint a Csirke- mál dűlőnkből szelektált tétel. Hogy miért hívjuk Susogónak ezt a parcellát? A dűlő felső részén, kiváló fekvésben található és itt mindig van egy kis szellő, így mindig susognak a fák levelei. A talaj eltér a többi dűlőrészlettől itt riolit helyett kemény andezit található már a felszínhez is közel, ezért az innen születő bor teljesen más karakterű, hűvös és elegáns, minerális bort ad. Illatában is határozottan ásványos, kovaköves később lesznek még a körtés jegyek. Ízben minerális, szikár, de kellemes savak jelentkeznek. Hosszú bor,tisztán gyümölcsös jegyekkel. Pár perc szellőztetés után nyílik ki igazán a bor. Ára. 2800 Ft/ palack Illatában érett körtét, szegfűszeget, birsalmát fedezhetünk fel. A hordós érlelés jó struktúrát ad a bornak, elegáns savvilága szépen egyensúlyozza az édessége. Birtokunk ökológiai szőlőből készült bora elnyerte 2013-ban a londoni Decanter Word Wine Award bronzérmét. Csak a Tokaji Borbarátnők Borcsomagjában kapható. Ára: 2800Ft/ palack


Letölteni ppt "Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések