Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

V IRÁGOK. A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpehajtás.hajtás A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "V IRÁGOK. A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpehajtás.hajtás A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló."— Előadás másolata:

1 V IRÁGOK

2 A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpehajtás.hajtás A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló leveleken fejlődtek ki, később ezek differenciálódtak, míg megjelentek a zárvatermők kétivarú virágai. zárvatermők A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére szolgál. Némelyek azonosak a nálunk vadon is található fajokkal, de sok fajuk távoli tájakról származnak. A tavasztól őszig tartó színpompás virágzásról a sok megfelelő fajta kiválasztása gondoskodik. virág

3 Tavaszi virágokNyari virágokŐszi virágok FebruárMárciusÁprilisMájusJúniusJúlius A ugusztu sSzeptember Október HóvirágCsillagvi rág Gyöng yvirág Orgona Szegfű Nyári orgona Arany vessző ŐszirózsaKrizanté m Sáfrány Jácint Tulipán Búzavi rág Rózsa OrbáncfűÁrnyéklili om

4

5 Z ÁRVATERMŐ VIRÁGÁNAK RÉSZEI CsészePártaLepellevélPorzókTermő

6 A VIRÁG FELEPÍTÉSE

7 A RÓZSA Az egyedek egy tüskés bokor- vagy kúszónövénycsoportot alkotnak, mely akár a 2–5 m magasságot is elérheti, ritkán a többi növény fölé, 20 m magasságba is szökhet. Fajaik nagyon valtozékonyak, könnyen kereszteződnek egymással, ami nagyon megnehezíti elkülönítésüket.

8 A rózsák az emberiség első ültetett dísznövényei közé tartoznak. Nemesítésük több ezer éve kezdődött és napjainkban is tart, számtalan fajtát, a színek és formák megszámlálhatatlan sokaságát hozva létre.dísznövényei Gyakorlati csoportokba osztják őket, a díszérték és felhasználás szempontjából.

9 Némely szavunk olyan dagályos már, hogy el sem fér a szánkban. Minden édes! Még a keserűen virágzó rózsa is. A tudatlanság, az virágzik édesen, attól látjuk leegyszerűsítve, fejük tetejére állítva a dolgokat. Lilli Promet Lilli Promet A költő a romlásról beszélt, amely az élet központi eleme, a féreg a rügyben, a hervadt rózsa érzékisége, nyílt és lágy, oly távol a virágzástól, az élettől, hogy a puszta érintés is tönkreteszi, a levelek lehullanak, látszik a mezítelen szár, amelyben a mag sarjad. Roderick Anscombe

10 A LILIOM A liliomformák névadó nemzetsége, mintegy 90 fajjal. Mivel több faját is dísznövényként termesztik, különféle fantázianeveken megszámlálhatatlanul sok hibridjét, illetve változatát forgalmazzák.liliomformákhibridjét Több faj egy méternél is magasabbra nő. Illatos olajával a fülfájást és az égési sérüléseket kezelték. A tűzliliomot külsőleg is alkalmazták a bőrkiütések, kelések puhítására és tisztítására.

11

12 Egyszer mindenkinek nyílnak virágok! Egyszer mindenütt ébrednek új álmok! Egyszer neked is kinyílnak a virágok! Egyszer majd neked is teljesül az álmod! Légy szerény és elégedett, ki magasra tör az boldog nem lehet. A büszke pálmát letöri a szél, míg a kis cserje a szabadon megél. Rózsaszirmok legyenek talpad alatt, égi fény mossa meg arcodat. Angyalok vezessenek végig utadon, kerüljön el bánat, fájdalom!

13

14

15

16 Készítette:Vincze Katalin X.B


Letölteni ppt "V IRÁGOK. A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpehajtás.hajtás A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló."

Hasonló előadás


Google Hirdetések