Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A sivatagi róka A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A sivatagi róka A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja."— Előadás másolata:

1 A sivatagi róka A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja.

2 Rendszertani besorolás... Ország: Állatok Ország: Állatok Törzs: Gerinchúrosok Törzs: Gerinchúrosok Osztály: Emlősök Osztály: Emlősök Alosztály: Elevenszülők Alosztály: Elevenszülők Alosztályág:Méhlepénye sek Alosztályág:Méhlepénye sek Rend: Ragadozók Rend: Ragadozók Alrend: Kutyaalkatúak Alrend: Kutyaalkatúak Család: Kutyafélék Nemzetség: Rókák Család: Kutyafélék Nemzetség: Rókák Nem: Vulpes Nem: Vulpes Faj: V. zerda Faj: V. zerda

3 Előfordulása... Észak-Afrika, a Sínai-félsziget és az Arab- félsziget sivatagaiban él. Észak-Afrika, a Sínai-félsziget és az Arab- félsziget sivatagaiban él.

4 Tulajdonsága... Testtömege 0,8-1,5 kilogramm, testhossza 30-40 centiméter,farka 18- 30 centméter hosszú. Szőrzete sárgás-homokszínű, hasoldalát, pofáját és fülének belső oldalát azonban fehéresszürke szőrszálak fedik. Testtömege 0,8-1,5 kilogramm, testhossza 30-40 centiméter,farka 18- 30 centméter hosszú. Szőrzete sárgás-homokszínű, hasoldalát, pofáját és fülének belső oldalát azonban fehéresszürke szőrszálak fedik.

5 Zsákmány szerzés... A sivatagi róka csak éjszaka merészkedik elő. A sivatagi róka csak éjszaka merészkedik elő. Állatunk az éj sötétjében leginkább füle segítségével kutatja fel zsákmányát. Ahhoz, hogy a hangok alapján tudjon vadászni, nemcsak az egészen halk neszeket kell meghallania, hanem azt is nagyon pontosan kell érzékelnie, hogy a hang pontosan honnan jön. Ezt segítik elő a hatalmas fülek. Állatunk az éj sötétjében leginkább füle segítségével kutatja fel zsákmányát. Ahhoz, hogy a hangok alapján tudjon vadászni, nemcsak az egészen halk neszeket kell meghallania, hanem azt is nagyon pontosan kell érzékelnie, hogy a hang pontosan honnan jön. Ezt segítik elő a hatalmas fülek.

6 Életmódja... Társas állat, kisebb családi közösségeket alkot. Ragadozóként elsősorban gerinctelenekre, főleg rovarokra, kisebb gerincesekre vadászik, a táplálékának jelentős részét, közel 40-50%-át termések, levelek és gyökerek teszik ki, amelyekből fedezni tudja a napi vízszükségletét. Társas állat, kisebb családi közösségeket alkot. Ragadozóként elsősorban gerinctelenekre, főleg rovarokra, kisebb gerincesekre vadászik, a táplálékának jelentős részét, közel 40-50%-át termések, levelek és gyökerek teszik ki, amelyekből fedezni tudja a napi vízszükségletét. A zsákmányát a talajból kiásva vagy hatalmas ugrásokkal szerzi. A zsákmányát a talajból kiásva vagy hatalmas ugrásokkal szerzi.

7 Képek...

8 Köszönöm a figyelmet Készítette: Csőke Boglárka 8/4


Letölteni ppt "A sivatagi róka A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések