Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A S Z Á M L A. Egyik este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa arckifejezéssel nyújtotta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A S Z Á M L A. Egyik este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa arckifejezéssel nyújtotta."— Előadás másolata:

1 A S Z Á M L A

2 Egyik este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát. Az anya megtörölte kezét a kötényébe, és el kezdte olvasni azt:

3 SZÁMLA -a virág ágyás kigyomlálásáért: 500.- Ft -a szobám rendberakásáért: 1.000.- Ft -mert elmentem tejért: 100.- Ft -mert 3 délután vigyáztam a kishúgomra: 1.500.- Ft -mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1.000.- Ft -mert minden nap kiviszem a szemetet: 700.- Ft _____________________ Összesen: 4.800.- Ft

4 Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne. Fogott egy tollat, és egy másik cédulára ezeket írta:

5 SZÁMLA - mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0.- Ft - az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyadnál töltöttem: 0.- Ft - a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0.- Ft -a könnycseppjeid felszárításáért: 0.- Ft -mindenért, amit nap, mint nap tanítottam neked: 0.- Ft -minden reggeliért, ebédért, vacsoráért, amit készítettem neked: 0.- Ft -az életemért, amit nap, mint nap neked adok: 0.- Ft _____________________ Összesen: 0.- Ft azaz Nulla forint

6 A gyerek elolvasta, és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből. Szívére szorította a papirost, és a saját számlájára szégyenlősen ezt írta: F I Z E T V E

7 Anyák nélkül a Világ, mondd, mi végre lenne ? Az Ő szerető szívük nélkül biztos tönkre menne !

8 Készült: 2008.


Letölteni ppt "A S Z Á M L A. Egyik este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa arckifejezéssel nyújtotta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések