Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hilltop Neszmély Borászat. Neszmélyi Borvidék - É-Dunántúl – Vértes, Gerecse, Bakony, Pilis lankás dűlőin terül el - Északról Duna határolja - 1500 ha.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hilltop Neszmély Borászat. Neszmélyi Borvidék - É-Dunántúl – Vértes, Gerecse, Bakony, Pilis lankás dűlőin terül el - Északról Duna határolja - 1500 ha."— Előadás másolata:

1 Hilltop Neszmély Borászat

2 Neszmélyi Borvidék - É-Dunántúl – Vértes, Gerecse, Bakony, Pilis lankás dűlőin terül el - Északról Duna határolja - 1500 ha területű borvidék - történelmi borvidék - napsütötte borvidék 2200 óra/év - középhőmérséklet: 10 fok - löszös, meszes talaj

3 Hilltop Neszmély Borászat - alapítása: 1991 - vállalat tulajdonosai: 4 magyar magánszemély - főtevékenység: - szőlőtermesztés - borkészítése - borkereskedelem - vendéglátás - szőlőterület nagysága: 560 ha - Neszmélyi borvidék: 400 ha - Szekszárdi borvidék:160

4 Termesztett szőlőfajták: • Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot gris, Fűszeres Tramini, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Királyleányka, Sárgamuskotály, Olaszrizling • Kékfrankos, Kékoportó, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc Főbb piacok: Nagy Britannia Magyarország Japán USA Skandinávia Kína

5 Termesztett szőlőfajták I. Fajta Nettó hektárTermőterület Bíbor kadarka0,88Bátaszék Cabernet franc6,8Bátaszék Cabernet sauvignon23,1237Bátaszék Chardonnay2,7Bátaszék Kékfrankos16,0003Bátaszék Kékoportó5,5Bátaszék Malbec4,5Bátaszék Merlot49,4Bátaszék Olaszrizling2,7Bátaszék Vegyes vörös1,17Bátaszék Bianka4,4Neszmély Chardonnay59,85Neszmély Chenin blanc5,44Neszmély Cserszegi fűszeres11,47Neszmély

6 Fajta Nettó hektárTermőterület Hárslevelű4,16Neszmély Irsai Olivér7,08Neszmély Királyleányka18,54Neszmély Olaszrizling7,25Neszmély Rizlingszilváni4,24Neszmély Sárga muskotály10,85Neszmély Sauvignon Blanc42,08Neszmély Szürkebarát57,37Neszmély Tramini19,51Neszmély Alibernet1,995Kocs Cabernet Sauvignon0,5Kocs Chardonnay74,5969Kocs Cserszegi Fűszeres0,7136Kocs Hárslevelű3,93Kocs Termesztett szőlőfajták II.

7 Fajta Nettó hektárTermőterület Irsai Olivér7,5475Kocs Nektár3,49Kocs Pinot Noir14,78Kocs Sauvignon Blanc10,468Kocs Szürkebarát18,59Kocs Tramini3,13Kocs Chardonnay15,45Kesztölc Merlot24,63Kesztölc Szürkebarát2,27Kesztölc Termesztett szőlőfajták III.

8 Díjak Kamocsay Ákos: - 1997: Angliában ‘Év borásza’ díj - 1999: Magyarországon ‘Év bortermelője’ díj Hilltop Borászat: - 2004: ‘Év pincészete’ és ‘Magyarország kiváló Pincészete’ díj Borversenyek - Vinagora-n, Országos Borversenyeken számos aranyérem

9 Főbb adatok - Ültetvények kora: telepítés éve 1994-2004 között - Ültetvények nagysága: 560 ha - Szőlőtermés mennyisége: 5-7ooo t/év - Borászat befogadóképessége: 100 000 hl két telephelyen - Palackozó üzem: 6000 palack/óra -Jelenlegi borforgalom : 30-40 000 hl/ év - elsősorban palackban (Forgalmi potenciál: 60-80 000 hl/év) Technológia: korszerű, reduktív - teljeskörű, modern gépesítéssel Neszmély : 124 kóracél tartály (52 000 hl)

10 Neszmély Borászati üzem Császár borászati üzem Bátaszéki feldolgozó nap/tonna Szőlő feldolgozó kapacitás 60 ebből fehér 30 20 ebből rose 30 20 ebből vörös - 20 hl/szüreti időszak Erjesztő kapacitás 20 000 17 000 - ebből fehér 10 000 6 500 - ebből rose 10 000 6 500 - ebből vörös - 4 000 - Borászat kapacitásai I.

11 Neszmély Borászati üzem Császár borászati üzem Bátaszéki feldolgozó hl Tároló kapacitás 37 000 41 600 - ebből kóracél 37 000 38 000 - ebből ászokhordó - 3 000 - ebből barrique - 600 - hl Hűtési kapacitás 25 000 10 500 - ebből tartályhűtés 15 000 10 500 - ebből teremhűtés 10 000 - - egyéb hűtési lehetőség - - - palack/óra Palackozás 6 000 - - Borászat kapacitásai II.

12 Minőségbiztosítás BRC tanúsítvány: • BRC Global Standard for Food Safety: élelmiszer-előállítók számára ír elő követelményeket • Érvényességi idő: 1év

13 Hilltop borcsaládok I. Standard borcsalád II. Hilltop borcsalád III. Prémium borcsalád IV. Art borcsalád

14 Boraink főbb jellemzői - reduktív technológiával készülnek főként -könnyű, gyümölcsös, üde, friss borok - szép évjáratokban hordós érlelés is jellemző - egyes területeken: - testes, zamatgazdag fehérborok - elegáns vörösborok

15 Hilltop Borhotel és Étterem - 300 hektár szőlő ölelésében - 8 db 2 ágyas szoba - több mint 200 férőhelyes étterem - 35 km hosszanti Duna - panoráma - szabadtéri úszómedence - borkóstoló programok - kiváló rendezvény helyszín • esküvő • céges rendezvények • szabadtéri rendezvények • szüreti programok


Letölteni ppt "Hilltop Neszmély Borászat. Neszmélyi Borvidék - É-Dunántúl – Vértes, Gerecse, Bakony, Pilis lankás dűlőin terül el - Északról Duna határolja - 1500 ha."

Hasonló előadás


Google Hirdetések