Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,"— Előadás másolata:

1 Készítette:Nievel Lajos

2 Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak, natúr tejtermékek (tej, tejföl, kefir, stb.) a hal, és víz kell legyen a tápanyagfogyasztásunk legnagyobb része.

3 Az alap az, hogy a megfelelő kalória bevitel, a megfelelő tápanyagból biztosítsuk. A megfelelő tápanyagokba a védő tápanyagokat is beleérjük, azaz a vitaminokat, ásványi anyagokat is. Ha valaki ezt biztosítja a szervezetének, és ha izommunkát végez, növekedni tud, ha nem végez izommunkát, akkor fenn tudja tartani a szervezetét a meglévő formájában. Hízás, fogyás, izomvesztés, enerváltság nélkül. Ez az ideális állapot és mindig erre kell törekedni. A Tápanyagok lehetnek: energiát adó: fehérje, szénhidrát, zsír, szerves savak, alcohol Védő: vitaminok, ásványi anyagok Ballaszt anyagok: nem emészthető rostok.

4  A sport és a mozgás egészséges, növeli az általános jó közérzetet: a szív-érrendszer erősödik, a teljesítőképesség és az immunrendszer javul. Különösen az állóképességet növelő sportok, mint a futás, a nordic walking, a kirándulás, az aerobic vagy a biciklizés megfelelőek a mindennapi stressz oldására. Ezek a sportok azért is ideálisak, mert a mozgást mindenki saját teljesítőképességéhez tudja igazítani.

5  Az immunrendszer a szervezet védekező rendszere. Feladata felismerni az oda bejutó idegen anyagokat (baktériumok, vírusok, gombák, kémiai anyagok, a légutakból bejutó szennyeződések stb.), és ellenanyagokat termelni, amelyek elpusztítják a testet támadó káros képződményeket. Az immunrendszer fontos feladata a szervezet sejtjeinek ellenőrzése is. Önmaga felismerése, és a sérült, beteg sejtek „javítási” folyamatának elindítása.


Letölteni ppt "Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések