Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SharePoint-blog létrehozása és kezelése Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, töltse le.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SharePoint-blog létrehozása és kezelése Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, töltse le."— Előadás másolata:

1 SharePoint-blog létrehozása és kezelése Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, töltse le a QuickTime programot, vagy váltson a PowerPoint 2013- ra.töltse le a QuickTime programotváltson a PowerPoint 2013- ra

2 5 7 61234 A tanfolyam összefoglalása 8 Súgó SharePoint-blog létrehozása és kezelése Feliratok F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó Kategóriák használata Engedélyek beállítása EngedélyekA blogbejegyzések elrendezése 0:392:201:270:351:18 Blog létrehozása 5/1. videó A blogokat ugyanúgy kell létrehozni, mint a webhelyeket, csak a blogokhoz készült sablont kell választania. Nézzük a gyakorlatban! Nyissa meg azt a webhelyet – például a csoportwebhelyet –, ahol a blogot létre szeretné hozni. Kattintson a Beállítások menü Webhely tartalma parancsára. A lap alján kattintson az Új alwebhely gombra. Ezekbe a mezőkbe írja be a blog nevét, és esetleg egy rövid ismertetőt. Írja be a blog elérésére szolgáló URL-cím végét. Ezután az Együttműködés lapon válassza a Blog sablont. A következő lépés a felhasználói engedélyek beállítása. Az egyik lehetőség a szülőwebhely engedélyeinek örököltetése, amikor mindenkire a szülő webhelyre vonatkozó jogosultságok érvényesek, és aki azt el tudja érni, az a blogot is el fogja tudni. A másik lehetőség egyedi engedélyek megadása, aminek keretében kiválaszthatja, hogy kiknek kíván hozzáférést adni a blog alwebhelyéhez. Az egyéni engedélyes megoldás esetén a blog létrehozása után lehet ezeket az engedélyeket beállítani. A bloghoz saját hivatkozáspultot is készíthet, de a szülőwebhelyét is használhatja. Végül a Létrehozás gombra kell kattintani. És máris itt van az új blog, amely a szülőwebhely kezdőlapjáról örökli a hivatkozáspultot.

3 5 7 61234 A tanfolyam összefoglalása 8 Súgó SharePoint-blog létrehozása és kezelése Feliratok F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5/2. videó 1:18 Blog létrehozása Kategóriák használata Engedélyek beállítása Engedélyek 0:392:201:27 A blogbejegyzések elrendezése 0:35 A megfelelő engedélyek birtokában kezelheti a blogbejegyzés-kategóriákat és az olvasók által írt megjegyzéseket. Új blogkategóriák létrehozásához vagy a meglévők átnevezéséhez egyszerűen kattintson a Kategóriák kezelése hivatkozásra a blogwebhely kezdőlapján. A megjelenő lapon szerkesztheti a kategórianeveket… új kategóriákat vehet fel… vagy törölheti a kategóriákat… Így lehet blogbejegyzés-kategóriákat felvenni, törölni és módosítani a SharePoint-blogban.

4 5 7 61234 A tanfolyam összefoglalása 8 Súgó SharePoint-blog létrehozása és kezelése Feliratok F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5/3. videó 1:18 Blog létrehozása Kategóriák használata Engedélyek beállítása Engedélyek 0:392:201:27 A blogbejegyzések elrendezése 0:35 A blogokban más webhelyekhez hasonlóan lehet engedélyeket beállítani. A blog az alapértelmezett engedélyeit a szülőwebhelyétől örökli. Ha tehát nem állított be egyedi engedélyeket a bloghoz a létrehozása során, meg kell szüntetnie az alapértelmezett engedélyöröklést a blog és szülőwebhelye között. Megnyitom a Webhely beállításai lapot, majd a Felhasználók és engedélyek csoportban a Webhely engedélyei hivatkozásra kattintok. Az Engedélyek öröklésének leállítása gombra kattintva máris beállíthatok olyan engedélyeket, amelyek csak a blogwebhelyen érvényesek. Megjegyzendő, hogy ha a blog létrehozásakor megszakította az engedélyöröklést a szülőwebhelytől, akkor ezzel a gombbal bekapcsolhatja az engedélyek öröklését. Nos tehát megszüntettük az engedélyöröklést a blog és szülőwebhelye között, de a szülőengedélyek még érvényben maradnak addig, amíg meg nem változtatjuk, egyedivé nem tesszük őket. A következő lépésben törölni kell azokat az engedélycsoportokat, amelyeket nem szeretnénk megtartani a blog alwebhelyén. Ehhez visszalépek a Webhely beállításai lapra, és a Webhely engedélyei hivatkozásra kattintok. Bejelölöm a törölni kívánt csoportok jelölőnégyzetét, és a menüszalagon a Felhasználó engedélyeinek eltávolítása gombra kattintok. Most már csak azok a csoportok maradtak a webhelyen, amelyekhez engedélyeket szeretnék beállítani. A csoportok megkönnyítik a felhasználók felvételét és eltávolítását, mert az egyes csoportok engedélyszintjei nem változnak. Következő lépés: a csoportokba tartozó felhasználók kiválasztása. Töröltem ugyan a webhely felesleges csoportjait, de a megmaradt csoportokban még mindig a szülőwebhelyen eredetileg megadott felhasználók vannak. Felveszek pár felhasználót a kezdőlap tagjai közé... Aztán egy párat a kezdőlap látogatói közé… És néhány kivételével törlöm a kezdőlap tulajdonosait… Most már csak egy válogatott csapat, mindössze három engedélycsoport tagjai férhetnek hozzá a bloghoz.

5 5 7 61234 A tanfolyam összefoglalása 8 Súgó SharePoint-blog létrehozása és kezelése Feliratok F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5/4. videó 1:18 Blog létrehozása Kategóriák használata Engedélyek beállítása Engedélyek 0:392:201:27 A blogbejegyzések elrendezése 0:35 Ha felhasználói engedélyeket állított be a blogjához, hasznos, ha a blogban az egyes listákhoz és tárakhoz is külön engedélyeket ad meg. Könnyen lehet például, hogy csak néhány felhasználónak szeretné engedélyezni a bejegyzések közzétételét. Vagy csak a blogrendszergazdának szeretné engedélyezni a bejegyzéskategóriák létrehozását. Ez itt a blog kezdőlapja. A Beállítások ikonra, majd a Webhely tartalma parancsra kattintok. Először is lehetővé kell tennem az egyedi engedélyek beállítását, és ehhez meg kell szüntetnem az alapértelmezett engedélyöröklést a blog szülőwebhelyétől. A Bejegyzések ikonra kattintok, és a lista menüszalagján a Lista beállításai gombra kattintok a listaengedélyek beállításához. A Beállítások lapon A lista engedélyei hivatkozásra, majd a menüszalagon az Engedélyek öröklésének leállítása gombra kattintok. Most már a bejegyzésekhez a webhely többi részétől eltérő, egyedi engedélyeket állíthatok be. A bejegyzések jóváhagyásához szükséges engedélyeket például hozzárendelhetem egy adott csoporthoz... sőt egy vagy több egyéni felhasználóhoz is. Ehhez az Engedélyek megadása gombra, majd a megosztási párbeszédpanelen az Egyéb beállítások elemre kattintok. Jelen esetben Eduard a blog rendszergazdája, ezért legyen ő az egyetlen, aki jóváhagyhatja a beérkező megjegyzéseket.

6 5 7 61234 A tanfolyam összefoglalása 8 Súgó SharePoint-blog létrehozása és kezelése Feliratok F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5/5. videó 1:18 Blog létrehozása Kategóriák használata Engedélyek beállítása Engedélyek 0:392:201:27 A blogbejegyzések elrendezése 0:35 Testreszabás nélkül a bejegyzéseket három különböző formátumban jelenítheti meg. A kezdőlapon a Blogeszközök csoportban választhat elrendezést, mégpedig a következők közül: Egyszerű – ez az alapértelmezett elrendezés. Keretezett – ez az elrendezés keretbe helyezi a bejegyzéseket. Beágyazott – ebben az elrendezésben a bejegyzés címe és a szerző neve ugyanakkora, mint a dátum. Ennyi az egész. Láthatja, milyen könnyen kezelhető a megjegyzések és a bejegyzések elrendezése a SharePoint-blogban.

7 Lásd még További tanfolyamok Office kompatibilitási csomag SharePoint-blog SharePoint-blog létrehozásával gyorsan, fesztelen stílusban megoszthatja gondolatait és információit. Egy cég termékfejlesztési részlege például blogban tárhatja a közönség, belső és külső felhasználók elé a termékkel kapcsolatos információit, például a szuper funkciókról. Kategóriák egyszerű kezelése Egyszerűen, néhány kattintással létrehozhat, módosíthat és törölhet bejegyzéskategóriákat. Egyedi engedélyek beállítása a bloghoz Ha nem szeretné átvenni a szülőwebhely beállításait a blogba, megszüntetheti az öröklést, majd testre szabhatja a blog engedélyeit. Akár listánként vagy táranként is beállíthat egyedi engedélyeket, ha arra van szükség. Mondjuk, csak bizonyos felhasználócsoportnak engedélyezi az írást a blogba. Vagy csak egy-két személynek teszi lehetővé a kategóriák létrehozását. Alapfeladatok Blog létrehozása 1. Nyissa meg a SharePoint-webhelyet. 2. A Beállítások menüben kattintson a Webhely tartalma parancsra. 3. Kattintson az új alwebhely elemre. 4. Írja be a blog címét, leírását és URL-jét. A Sablon kiválasztása csoportban válassza a Blog sablont. 5. Kattintson az OK gombra. A szülőwebhelytől való engedélyöröklés megszüntetése a blogban 1. Nyissa meg a SharePoint-blogot. 2. A Beállítások menüben kattintson a Webhely beállításai parancsra. 3. A Felhasználók és engedélyek csoportban kattintson a Webhely engedélyei hivatkozásra. 4. Az Engedélyek lapon kattintson az Engedélyek öröklésének leállítása gombra. 5. A megerősítéshez kattintson az OK gombra. Súgó A tanfolyam összefoglalása F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5 7 61 234 8 A tanfolyam összefoglalása: SharePoint-blog létrehozása és kezelése 1:18 Blog létrehozása 0:39 Kategóriák használata Engedélyek beállítása EngedélyekA blogbejegyzések elrendezése 2:201:270:35

8 További tanfolyamok Súgó A tanfolyam összefoglalása F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5 7 61 234 8 Értékelés és vélemény Köszönjük, hogy megnézte ezt a tanfolyamot! 1:18 Blog létrehozása 0:39 Kategóriák használata Engedélyek beállítása EngedélyekA blogbejegyzések elrendezése 2:201:270:35

9 Súgó A tanfolyam összefoglalása F5: indítás | ESC: leállítás ÖsszefoglalásVisszajelzés Súgó 5 7 61 234 8 1:18 Blog létrehozása 0:39 Kategóriák használata Engedélyek beállítása EngedélyekA blogbejegyzések elrendezése 2:201:270:35


Letölteni ppt "SharePoint-blog létrehozása és kezelése Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, töltse le."

Hasonló előadás


Google Hirdetések