Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mit nyújt a gepárd-iskola©?. Minden gyerek gepárd- kölyökké válhat? O Igen, minden gyereknek van tehetsége valamihez. O Igen, minden gyerek felszínre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mit nyújt a gepárd-iskola©?. Minden gyerek gepárd- kölyökké válhat? O Igen, minden gyereknek van tehetsége valamihez. O Igen, minden gyerek felszínre."— Előadás másolata:

1 Mit nyújt a gepárd-iskola©?

2 Minden gyerek gepárd- kölyökké válhat? O Igen, minden gyereknek van tehetsége valamihez. O Igen, minden gyerek felszínre tudja hozni rejtett képességeit szülői segítséggel. O Igen, a tehetség azonban csak lehetőség. O Igen, legyen bármilyen tehetségalkat, a cél: gepárd-kölyökké válni, hogy megmutathassa tehetségét, hogy.

3 Miért több a tehetség gyerekek között, mint a felnőtteknél? O A tehetség elvész, ha nem kap megfelelő támogatást. O A tehetségalkat erőssége tévútra viheti a gyereket, ha nem kap tudatos támogatást. O Célzott segítség nélkül a tehetség csak lehetőség marad. O A tehetség akkor mutatkozik meg, ha teret kap képességei teljesítménybe fordításához.

4 Hogyan lesz a tehetségből alkotó, produktív felnőtt? Ez nem egyszerűen a mentális képességek tréningjének a függvénye, hanem a „kibontakoztató rendszerek”(Gruber): O a tudás, az érzelem és a célok sajátos szerveződésének következménye. Gepárd-iskola©: a kibontakoztató rendszerek megismerése, tudatos alakítása.

5 Hogyan támogathatja a szülő, hogy gepárd-kölyökké váljon gyermeke? O Tehetségalkatának megfelelően könnyen felébreszthető a kíváncsisága, és lehetőség biztosítható arra, hogy kíváncsiságukat saját erőfeszítésük segítségével elégítsék ki. O Tehetségalkatához igazodva motiválhatóak arra, hogy érzékenyen, kritikusan és egyben tárgyilagosan gondolkodjanak. O Felismerve és támogatva a belső hajtóerőt, a tehetségalkatának sajátját, ami ahhoz kell, hogy véghez is vigye elképzeléseit.

6 Miért érdemes kijárni a gepárd-iskolát©? Mert a tehetségalkat megismerése… O … szülőnek és gyereknek egyaránt segíti az erősségek elfogadását. O … mert az erősségek által támogathatók a kevésbé erős oldalak. O … mert a tehetségalkatnak megfelelő feladatvégzés, tanulásmódszertan növeli az eredményességet, hatékonyabbá teszi a tanulást, és több sikerélményt biztosít.

7 Neked mi a gepárdságod? Gyere, ismerd meg a gepárd-iskolát©, és fedezd fel saját gepárdságod! Szeretettel várunk! Így még aludni is jobban esik


Letölteni ppt "Mit nyújt a gepárd-iskola©?. Minden gyerek gepárd- kölyökké válhat? O Igen, minden gyereknek van tehetsége valamihez. O Igen, minden gyerek felszínre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések