Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az alacsony egyensúlyi szint problémája Callaway és Perelson Bull Math Biol 64:29- 64. (2002) nyomán Hogyan magyarázható az alacsony egyensúlyi (?) vírusszint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az alacsony egyensúlyi szint problémája Callaway és Perelson Bull Math Biol 64:29- 64. (2002) nyomán Hogyan magyarázható az alacsony egyensúlyi (?) vírusszint."— Előadás másolata:

1 Az alacsony egyensúlyi szint problémája Callaway és Perelson Bull Math Biol 64:29- 64. (2002) nyomán Hogyan magyarázható az alacsony egyensúlyi (?) vírusszint hatékony vírusgátló kezelés alatt?

2 Alapmodell

3

4 Nem robusztus alacsony egyensúly (hányadára csökkent a vírusszint a kezelés hatására) ε 0 : az a kritikus kezelési hatékonyság, amely fölött a fertőzés nem tartható fenn.

5 Nem robusztus alacsony egyensúly (hányadára csökkent a vírusszint a kezelés hatására) ε 0 : az a kritikus kezelési hatékonyság, amely fölött a fertőzés nem tartható fenn.

6 Lassú konvergencia a minimumérték 1 vírus/beteg alatt! lassú konvergencia gyenge kezelés (1 log drop) esetén is – a korai RT monoterápiák gyors konvergenciát mutattak

7 Változatok, amik nem működnek

8 Telítődés

9 Célsejt-proliferáció Logisztikus növekedés és változatai

10 Nyugvó sejtek

11 Krónikusan fertőzött sejtek

12 Az oszcilláció csillapított, a konvergencia valamivel gyorsabb.

13 Látensen fertőzött sejtek Lassú dinamika. A perzisztencia lehet nagyon lassú kihalás

14 Kötött vírus A dinamika lehet nagyon lassú.

15 Sejtes immunválasz Lineáris függés (még mindig nem jó)

16 Sejtes immunválasz Ebben a formában a vírusszint egyáltalán nem függ a kezelés hatékonyságától.

17 Bystander hatás Lineáris függés (még mindig nem jó)

18 Lehetséges megoldások

19 Denzitásfüggő halálozási ráta

20

21 A konvergencia is gyorsabb. Probléma: a kitevő értéke biológiai jelentés?

22 Kompartmentmodellek 1: Létezik egy térbeli kompartmentum, amelyben a gyógyszerhatás gyengébb.

23

24 Gyors konvergencia. Csillapított oszcilláció: „blips”.

25 Kompartmentmodell 2 Létezik egy sejttípus, amelyben a gyógyszerhatás gyengébb.

26

27 Konklúzió vagy nem stabil az alacsony egyensúlyi állapot vagy létezik virális „refúgium” vagy alacsony vírusszint mellett lényegesen alacsonyabb a fertőzött sejtek halálozási rátája

28 Legfrissebb eredmények ART alatt látens klónok sztochasztikus aktivációja (pl. Buzón et al. PLoS Pathog 2011). Memória CD4+T-sejtek, illetve látens HIV- fertőzött sejtek (Bosque et al. PLoS Pathog 2011) homeosztatikus proliferációja De: elképzelhető, hogy a sejtről-sejtre terjedés ilyenkor is működhet (Sigal et al. Nature 2011)


Letölteni ppt "Az alacsony egyensúlyi szint problémája Callaway és Perelson Bull Math Biol 64:29- 64. (2002) nyomán Hogyan magyarázható az alacsony egyensúlyi (?) vírusszint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések