Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára 2011.02.23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára 2011.02.23."— Előadás másolata:

1 IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára 2011.02.23.

2 Mi a szociális kompetencia? A szociális kompetencia olyan társas kompetencia, amely nélkül nem lehet sikeres az egyén szocializációja. A fejlett szociális kompetenciákkal rendelkező egyének könnyebben lesznek egy közösség tagjai; és a tudatosan együttműködő egyénekből álló közösség maga is könnyebben lesz sikeres..

3 A 10.évfolyam témája: „Toleranciára nevelés” A kollégiumi fejlesztő foglalkozásokon a szociális kompetencián belül egyik kiemelt témánk a toleranciára nevelés. Ehhez a 10. évfolyamra ajánlott sulinova adatbank 10C (iskolán kívüli tevékenyégek) modulját használjuk, ami IKT alapú programcsomag.

4 „A másik és én” A tolerancia a szociális kompetencia egyik kiemelt összetevője, amely az életviteli és környezeti kompetenciával egységes blokkot alkotó kulcskompetencia. A tolerancia legfőbb szerepe a másokhoz, másságokhoz fűződő viszony humánus, érzékeny megközelítése

5 A fejlesztés általános céljai: az iskolán kívüli sokszínű és sok kultúrájú világ felé való nyitás az igény felkeltése a megszokottól eltérő jelenségek megismerésére, elfogadására IKT eszközök alkalmazása az ismeretszerzésben

6 Modulok Stressz – relax „A te gyereked meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket” „Gazdag szegények – szegény gazdagok” Én és a kultúrám – önismeret és kultúra Te mindent lenyelsz? Ki az ombudsman? A világ gyermekei Mit jelent zsidónak lenni

7 A tanulói laptop-program nyújtotta lehetőségek a szociális kompetenciákat fejlesztő foglalkozásokon Információszerzés (internetes anyagok) Kutató munka Gyűjtő munka (képek, videók) Kérdőívek, tesztek kitöltése Kapcsolattartás Az ismeretek közzététele (prezentáció)

8 IKT alkalmazása a szociális kompetenciát fejlesztő foglalkozáson


Letölteni ppt "IKT-alapú programcsomag alkalmazása a szociális kompetencia fejlesztésében Készítette: Andiné Csorba Klára 2011.02.23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések