Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű."— Előadás másolata:

1 Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatásfejlesztési modellprogram című projekt keretében megvalósuló alapvető képzés Munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztése

2 A munkahelyi légkör

3  Munkahely az a fizikai tér, ahol a munkavégzésünk folyik  például iroda, műhely, gyártósor, eladótér  az ott lévő szerszámokkal, berendezéssel és dolgozókkal együtt  A munkahely az ott dolgozó emberek közössége is. Mit nevezünk munkahelynek?

4  A munkahelyi környezet nagyban befolyásolja  munkakedvünket (mennyire szívesen jövünk be dolgozni) és  a munkánk eredményét is. Mi az a munkahelyi légkör?

5  Mikor érezzük jól magunkat a munkahelyünkön?  A legfontosabb összetevők  Tisztázottak és vállalhatóak a feladatok.  A munkahelyünk hangulatosan és használhatóan van berendezve, a terek világosak és nem túlságosan zsúfoltak.  A munkahely, az eszközök, a szabályok ésszerűen alkalmazkodnak a sérült emberek igényeihez.  Minden ügyben nyíltan és őszintén beszélnek velünk a vezetők, és tőlünk is ezt várják el.  Vannak lehetőségek a viták megoldására.  Vannak jó közös programok. A munkahelyi légkör javítása I.

6  Mit tehetünk mi, dolgozók, a munkahelyi légkör alakítása, javítása érdekében?  A legfontosabb alapelvek  A munkahely elsődleges célja a munkavégzés.  Nem vagyunk egyedül – tartsuk tekintetben a többi kolléga érdekeit, érzéseit.  Hagyjuk otthon a magánéleti problémáinkat!  Legyünk vidámak!  Szervezzünk közös programokat!  Figyeljünk a környezetünkre!  Segítsünk kollégáinknak! A munkahelyi légkör javítása II.

7  Mi itt így dolgozunk! - a munkahely szabályainak, jellegzetességeinek, rendjének egésze  A cég értékei, sikerei, története, erősségei (kik is vagyunk mi)  Hogyan kezeli a cég a problémákat (pl. késés)  Hagyományaink, ünnepeink Mi is a szervezeti kultúra? A szervezeti kultúra magától is létezik, de minden dolgozó alakítja, tervszerűen is alakíthatják, akkor működik jól, ha mindenki elfogadja.


Letölteni ppt "Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések