Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata 2012. március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata 2012. március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári."— Előadás másolata:

1 Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata 2012. március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári Tibor, Dr.- habil. Lindenbach Ágnes

2 A tagállami egyeztetés lépései I. 1. lépés: február 15.-ig A hazai EW partnerek, és az érintett külső szervezetek megkapták az elkészült „EW Alkalmazási Útmutató brosúrát”, és a 2011. évi változatok magyar nyelvű tömörítvényét CD-n, valamint a TEN T EA vezetője ill. a Felügyelőbizottság elnöke által megküldött anyagokat. Az angol változatok megjelentek az ITS HU web-oldalán, így tagállami egyeztetés elvileg angolul megkezdhető (angol / magyar nyelvű „template” segítségével) az ITS Hungary Egyesület tagjainak körében. ITS Hungary web-oldalán felhívás megjelent, utalással arra, hogy a kiválasztott „útmutatók” magyarul is elkészülnek.

3 A tagállami egyeztetés lépései II. 2. lépés: március 30.-ig Szakmai workshop tartása (2012. március 8.-án 9.órakor) a KKK és ITS Hungary Egyesület közös szervezésében – az „Alkalmazási Útmutatók” témájában. Elkészíteni a kiválasztott „Útmutatók” legújabb változatainak fordításait („Bevezetés” +„A”jelű rész: harmonizációs követelmények + Annex „A”: megfelelés az Útmutatónak”). A kiválasztott „útmutatók”, amelyek a leggyakrabban használtak a jelenlegi EW II: munkaprogramhoz (TIS 02. TIS 03, FLS 01, TMS 07) A KKK-n keresztül útüzemeltetők és egyéb szervezetek bevonása, megkeresése levélben az egyeztetés témájában.

4 A tagállami egyeztetés lépései III. 3 lépés: április 20-ig Az egyeztetéseket a kiválasztott „Útmutatókra” vonatkozóan megadott magyar nyelvű „template” segítségével, Az összes „Útmutató” véleményezése a hozzárendelt hazai szakértők bevonásával, ill. minden érdekelt / érintett által.

5 A tagállami egyeztetés lépései IV. 4. lépés: április 20 – 30 között Megvalósítók, egyéb szervezetek véleményeinek összesítése. Az ITS Hungary Egyesülethez, ill. a KKK-hoz beérkezett szakmai vélemények/anyagok összesítése. Nem szükséges a beérkező összes anyag „összefésülése”, maradhatnak különböző vélemények. Az összes anyag (szükség esetén) fordítása és kiküldése a nemzetközi koordinátor, ill. az illetékes EW szakértő számára. Tagállami hozzájárulás elkészítése hivatalos válaszként az egyeztetési felhívásra.

6 Az „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének felelősei A tagállami egyeztetés hazai felelőse: o Mocsári Tibor (KKK) A kijelölt szakértői koordinátor (EW felé): o Dr. Lindenbach Ágnes (PTE)

7 Áttekintés a teljes egyeztetési folyamatról

8 A tagállami egyeztetés utáni (május 1. után) hazai feladatok Annak előkészítése, hogy mely „útmutatóból” készülhet UME. November 20.-ig az elkészült „végleges” változatokra a tagállami elfogadás előkészítése a következők alapján: „Meggyőződése szerint ezen „Alkalmazási Útmutatók” az ITS alkalmazások harmonizációjára és interoperabilitására vonatkozó célok megvalósítását szolgálják az Önök országában?” Az EW „Felügyelőbizottsági ülésen” az összes tagállamok általi hivatalos elfogadás megtörténik.


Letölteni ppt "Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata 2012. március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári."

Hasonló előadás


Google Hirdetések