Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A szociálpolitikus és szociális munkás képzés megújítása az ELTE és a BCE együttműködésében (SZOCMEG)” TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 A projekt az Európai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A szociálpolitikus és szociális munkás képzés megújítása az ELTE és a BCE együttműködésében (SZOCMEG)” TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 A projekt az Európai."— Előadás másolata:

1 „A szociálpolitikus és szociális munkás képzés megújítása az ELTE és a BCE együttműködésében (SZOCMEG)” TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Fő kedvezményezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem Konzorciumi partnerek:Budapesti Corvinus Egyetem Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

2 A projekt fontosabb jellemzői A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 Időtartam: 2010.02.01. – 2011.07.31. Elszámolható költség: 74,935.700 Ft Támogatás: 59,948.560 Ft (80%) Forráslekötés mértéke: 64 % Cél: A jóléti szektorban mindenütt földrengésszerű változások zajlanak napjainkban. A gazdasági megroppanás és a jóléti állam válsága miatt keletkezett új kihívások korszerű válaszokat igényelnek a szociális szakmáktól is. A megváltozott körülményekhez másfajta oktatásszervezési módszerek, új tananyagok szükségesek. Ezért az oktatási tartalmakat és a képzés során elsajátítandó készségeket egyes területeken az ismeretek átadásának módját korszerűsítjük; lehetővé tesszük az eddigi széttagolt tantárgyi struktúra részbeni átalakítását, valamint új tantárgy blokkok bevezetését. Kimenet: Kidolgozunk 2 tantárgyi modult (társadalmi nem és epidemiológia), összeállítunk (a szociális munka, szociálpolitika témakörében) 5 szöveggyűjteményt, lefordítunk 3 kötelező irodalomként használatos könyvet, illetve írunk 2 új könyvet, továbbá elkészítünk 2 elektronikus jogi oktatóanyagot, 11 új tantárgyi tematikát (melyek közül 6 angol nyelvű). Emellett fejlesztjük az internetes tudásbázist: szakszótárral, (folyóirat és statisztikai adatbázis) adattárral, stb.

3 A projekt tevékenységeinek helyzete (2011. febr.)  A fordítások minden esetben elkezdődtek, több esetben befejezeződött a lektorálás  A nyílvánosság biztosítása terv szerint halad (szaklapok, sajtótájékoztató, konferencia, rádióműsorok)  Egy esetben elkészült a könyv  Tematikák nagyobb része már alkalmazásban van Megvalósítási problémák és kezelésük  Jelentős – akár negyedéves – csúszás a copyrightok megszerzésében – probléma a csak interneten való ingyenes közzététel, az időtartam (elfogadott gyakorlat az 5 év, de itt 2016. július 31-ig kell), a nagy nemzetközi (egyetemi) kiadóknak teljesen ismeretlen a tankönyvtár (nincs referenciája - bizalmatlanság) Helyettesítő irodalom kijelölése, személyes kapcsolatok mozgósítása  Lassú (de partneri) a végrehajtási intézményrendszer visszajelzése (kifizetési kérelem, tankonyvtar.hu-val kapcsolatos kérdések) Haladunk előre a megvalósításban, bízunk a kedvező döntésben, tevékenységeket saját kockázatra előkészítünk, s csak a végleges döntésre várunk A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 Összefoglalóan: a vállalásokat teljesíteni fogjuk a megadott keretek között


Letölteni ppt "„A szociálpolitikus és szociális munkás képzés megújítása az ELTE és a BCE együttműködésében (SZOCMEG)” TAMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-0043 A projekt az Európai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések