Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megkülönböztető betűjel Történeti áttekintés. 1895. OKTÓBER 1.-1952. DECEMBER 31.  Megkülönböztető betűjel állhat a családi név előtt és után is. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megkülönböztető betűjel Történeti áttekintés. 1895. OKTÓBER 1.-1952. DECEMBER 31.  Megkülönböztető betűjel állhat a családi név előtt és után is. A."— Előadás másolata:

1 Megkülönböztető betűjel Történeti áttekintés

2 1895. OKTÓBER 1.-1952. DECEMBER 31.  Megkülönböztető betűjel állhat a családi név előtt és után is. A. B. Kovács Béla B. Kovács Gy. Tibor Nagy betű, mely után pont szerepel.

3 1953. január 1. – 1982. december 31.  Megkülönböztető betűjel egyáltalán nem jegyezhető be az anyakönyvekbe.  Kivonat kiállításakor a már régebben bejegyzett betűjeleket is figyelmen kívül kellett hagyni.

4 1983. január 1. – 2002. december 14.  Annak a személynek jegyezhető be az anyakönyvi bejegyzésébe kérelemre, akinek már a korábbi bejegyzésében szerepelt (születési bejegyzése tartalmazta, most kérelmére bejegyezhető a házassági bejegyzésébe is, de a születési anyakönyv UB rovatában szerepelnie kell, hogy újra viselni kívánja).  Az is kérheti bejegyezni a saját születési, majd többi bejegyzésébe is, akinek felmenője viselte. Ez nem névváltoztatás, a kijavítás szabályai szerint kell eljárni (illetékköteles eljárás).  Betűjel csak a családi név előtt állhat.

5 2002. december 15. -  Megkülönböztető betűjel a családi név előtt és után is állhat, ahogyan a felmenők viselték.  A családi név részének minősül. Családi név: Kovács B. Utónév: Alexander A jogszabály módosításának oka: AB határozat.

6 Egyéb  Névváltoztatási eljárásban is kérheti bárki.  Cs. Kovács  Nagy D.


Letölteni ppt "Megkülönböztető betűjel Történeti áttekintés. 1895. OKTÓBER 1.-1952. DECEMBER 31.  Megkülönböztető betűjel állhat a családi név előtt és után is. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések