Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Virtuális endoscopia. Képalkotó vizsgálatok alapján a betegről készített 3 dimenziós számítógépes model (virtuális valóság), melyen belül számítógépes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Virtuális endoscopia. Képalkotó vizsgálatok alapján a betegről készített 3 dimenziós számítógépes model (virtuális valóság), melyen belül számítógépes."— Előadás másolata:

1 Virtuális endoscopia

2 Képalkotó vizsgálatok alapján a betegről készített 3 dimenziós számítógépes model (virtuális valóság), melyen belül számítógépes program segítségével az endoscopos vizsgálatnak megfelelően mozoghatunk. Képalkotó vizsgálatok alapján a betegről készített 3 dimenziós számítógépes model (virtuális valóság), melyen belül számítógépes program segítségével az endoscopos vizsgálatnak megfelelően mozoghatunk.

3 Virtuális endoscopia Az endoszkópia és a non-invazív radiológiai képalkotó eljárások előnyeit hasznosítva azok hátrányait számos tekintetben kiküszöböli. Az endoszkópia és a non-invazív radiológiai képalkotó eljárások előnyeit hasznosítva azok hátrányait számos tekintetben kiküszöböli.

4 Képalkotó vizsgálat Az eredeti 2D felvételek már tartalmaznak minden információt - ezek felbontása és minősége döntő. Az eredeti 2D felvételek már tartalmaznak minden információt - ezek felbontása és minősége döntő. Fontos a beteg megfelelő előkészítése. Fontos a beteg megfelelő előkészítése. Az eredeti felvételeken a határfelületeken a lehető legnagyobb kontrasztra kell törekedni. Az eredeti felvételeken a határfelületeken a lehető legnagyobb kontrasztra kell törekedni.

5 Szegmentáció és a 3D model létrehozása Az egyes szerveknek, elváltozásoknak megfelelő képpontok megjelölése. Az egyes szerveknek, elváltozásoknak megfelelő képpontok megjelölése. A szegmentált 2D képekből létrehozható a 3D model, melyen belül a navigációs programmal mozoghatunk. A szegmentált 2D képekből létrehozható a 3D model, melyen belül a navigációs programmal mozoghatunk. Egyazon beteg különböző vizsgálatai (CT, MRI, SPECT) egy modelbe illeszthetők. Egyazon beteg különböző vizsgálatai (CT, MRI, SPECT) egy modelbe illeszthetők.

6 Felhasználási lehetőségek Diagnosztika Diagnosztika Beavatkozások vezérlése Beavatkozások vezérlése staging staging preoperatív tervezés preoperatív tervezés intraoperativ felhasználás intraoperativ felhasználás Oktatás Oktatás

7 Diagnosztika Noninvazív Noninvazív Nincsennek anatómiai korlátok Nincsennek anatómiai korlátok Térbeli viszonyok könnyebben megérthetőek Térbeli viszonyok könnyebben megérthetőek

8

9

10

11

12


Letölteni ppt "Virtuális endoscopia. Képalkotó vizsgálatok alapján a betegről készített 3 dimenziós számítógépes model (virtuális valóság), melyen belül számítógépes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések