Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2010- 2011 “Cserey-Goga”iskolacsoport Kraszna X.B Statisztikamánia csoportja S TATISZTIKAI FÜGGVÉNYEK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2010- 2011 “Cserey-Goga”iskolacsoport Kraszna X.B Statisztikamánia csoportja S TATISZTIKAI FÜGGVÉNYEK."— Előadás másolata:

1 2010- 2011 “Cserey-Goga”iskolacsoport Kraszna X.B Statisztikamánia csoportja S TATISZTIKAI FÜGGVÉNYEK

2 AVERAGE (átlag): A tartomány terület numerikus értéket tartalmazó cellák értékének átlagát számítja ki. Ha a megadott tartományban nincs numerikus értéket tartalmazó cella, a #ZÉRÓOSZTÓ! hibaértéket kapjuk eredményül. Az alábbi példában az osztályátlagot szeretnénk kiszámolni. Az átlag kiszámításához az =Average(B3:B8) függvényt használjuk a B10 cellában. Az átlagolni kívánt osztályzatokat a B3:B8-ig terjed ő tartomány tartalmazza.

3 COUNT ( DARAB ): A tartomány területen található numerikus érték ű cellák mennyiségét adja eredményül. Az alábbi példában a raktáron lév ő termékfajták számát szeretnénk kiszámolni. A C18 cellába írjuk be az =Count(C5:C15) függvényt. A C5:C15 tartomány számadatokat, illetve az „elfogyott” kifejezést tartalmazhatja. Amennyiben a cellatartomány számadatot tartalmaz, a Count függvény beszámítja a készleten lév ő termékek közé, így könnyen megtudhatjuk, hogy hányféle termék van raktáron.

4 COUNTIF (tartomány;kritérium): Az alábbi példában a termékfajták számának kiszámításához az =Countif(A5:A15) függvényt használtuk a C17 cellában. A tartomány területen található kritérium feltételnek megfelel ő cellák mennyiségét adja eredményül.

5 Min (kicsi) A tartomány területen található kritérium legkisebb számértéket adja eredményül. Például a második legalacsonyabb testmagasság megjelenítéséhez a B14 cellába az =Min(B3:B8;2) képletet gépeltük be.

6 MAX(tartomány) A tartomány területen található legnagyobb számértéket adja eredményül. Az alábbi példában a legnagyobb testmagasságot keressük ki. Ebben a példában ugyanazokkal az adatokkal dolgozunk, mint a MIN függvény esetén. A legnagyobb testmagasságot a B10 cellában az =MAX(B3:B8) függvény beírásával kapjuk meg.

7 Countblank (darabüres) A tartomány területen található üres cellák mennyiségét adja eredményül. Az alábbi példában a be nem érkezett tételek számát a C17 cellában az =countblank(B3:D10) képlettel számoltuk ki.

8 Az alábbi példában a termékfajták számának kiszámításához az =Countblank(A5:A15) függvényt használtuk a C17 cellában.

9 Könyvészet: www.google.com Köszönjük a figyelmet http:// www.google.ro/images?q=smiley


Letölteni ppt "2010- 2011 “Cserey-Goga”iskolacsoport Kraszna X.B Statisztikamánia csoportja S TATISZTIKAI FÜGGVÉNYEK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések