Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Űrlapok. Az űrlapok összes eleme a Űrlapmezők definiálása Tag-eken belül helyezkedik el. Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Űrlapok. Az űrlapok összes eleme a Űrlapmezők definiálása Tag-eken belül helyezkedik el. Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés."— Előadás másolata:

1 Űrlapok

2 Az űrlapok összes eleme a Űrlapmezők definiálása Tag-eken belül helyezkedik el. Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés

3 ACTION= az űrlap elküldésekor végrehajtandó feladat, melyet az URL segítségével adhatunk meg. 1.eset: az űrlap kitöltése után az eredményt egy e-mail címre továbbítjuk, ekkor az URL: mailto: valaki@valahol.hu 2.eset: az űrlapot egy a szerveren futó CGI program dolgozza fel, ekkor az URL: http://www.eszi.hu/cgi-bin/feldolgoz.cgi METHOD= (elhagyható), azonban ha az ACTION paraméterrel egy CGI programra hivatkozunk, akkor itt megadhatjuk hogy a megjelenítő milyen módon küldje át az adatokat a szerveren (GET vagy POST). Ha emailben küldünk adatokat, akkor METHOD= „POST” paramétert használjuk. ENCYTPE= az elküldött adatok kódolási típusát állíthatjuk be. Ha az adott űrlap tartalmát emailen keresztül küldjük el, akkor célszerű text/plain kódolást beállítani és így olvasható marad a szöveg.

4 Egyszerű szövegbekérés Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Szöveg

5 Jelszó bekérése Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Jelszó

6 Hosszabb szöveg bekérése Beszúrás-Űrlap-Szövegterület Szövegmezőben alapértelmezettként megjelenő szöveg

7 Checkbox Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Jelölőnégyzet Kétféle értéket vehet fel: igaz vagy hamis. Csak az igaz értékeket küldi el. Egyszerre több válasz lehetséges. A VALUE értéke mindig ugyanaz. Alapértelmezettként kijelöl

8 Rádió gomb Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Rádiógomb Kétféle értéket vehet fel: igaz vagy hamis. Csak az igaz értékeket küldi el. Egyszerre csak 1 válasz lehetséges. A NAME paraméter állandó. Alapértelmezettként kijelöl

9 Menü készítése Beszúrás-Űrlap-Választólista Ha a SIZE értéke 1, akkor legördülő menüt kapunk. Több választási lehetőség CTRL billentyűvel Alapértelmezettként kijelöl

10 Fájl feltöltése (tallózás) Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Fájl

11 Űrlap elküldése nyomógomb: Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Elküldés gomb Az űrlapon kitöltött adatokat elküldi az ACTION-ba megadott helyre. Törlés gomb: Beszúrás-Űrlap-Űrlapmező-Visszaállítás gomb Az összes mező értékét az alapértékre állítja vissza.

12 Mezőcsoportok Beszúrás-Űrlap-Mezőcsoport beszúrása Az űrlapmezőket (az űrlapon belül) úgynevezett logikai csoportokba foglalhatjuk.

csoportfelirat szövege csoportfelirat szövegeŰrlapmezők


Letölteni ppt "Űrlapok. Az űrlapok összes eleme a Űrlapmezők definiálása Tag-eken belül helyezkedik el. Beszúrás-Űrlap-Űrlapkészítés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések