Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Access-Űrlapkészítés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Access-Űrlapkészítés"— Előadás másolata:

1 Access-Űrlapkészítés
Táblakép helyett

2 Mire is jók az űrlapok? Miért, mire használjuk ezeket?
egyszerűvé válik a táblák adatainak bevitele, megváltoztatása illetve megtekintése már létező űrlap megnyitásakor a Microsoft Access az érintett táblák adatait olvassa ki, és azokat az általunk megadott formában jeleníti meg a képernyőn gyakorlatilag adatbeviteli maszkok.

3 Milyen űrlaptípusok vannak, és hogyan hozhatók létre?
Adatmódosítás esetén beszélhetünk kötött űrlapról (ilyenkor valamilyen adatforráshoz kötjük) Adatbevitelhez pedig nem kötött űrlapot használunk Űrlap Varázslóval Saját kezűleg is egy üres Űrlapból kiindulva

4 Milyen típusai lehetnek az űrlapnak?
Egyoszlopos űrlap: Egyszerre egyetlen rekord adatait tudjuk vele bevinni, módosítani egy képernyőn. Az összes vezérlőelem típust elhelyezhetjük rajta. Táblázatos űrlap: Jól áttekinthető táblázatos formában jeleníti meg az adatokat. Egyszerre több rekord jelenik meg a képernyőn.

5 Hogyan hozhatjuk létre ezeket a gyakorlatban?
legegyszerűbben varázsló segítségével Az űrlap fülre, majd az új gombra kattintva:

6 Varázsoljunk! Tovább gombra kattintva megadhatjuk, hogy milyen szerkezetű legyen az űrlap: oszlopos, táblázatos, adatlap, vagy sorkizárt

7 Űrlap stílus és információk
2. 1. 3.

8 Űrlap módosítása A már rendelkezésre álló űrlapon megváltoztatjuk a feliratokat, illetve formázásokat vagy töröljük a fölösleges vezérlő elemeket. Kattintsunk az Adatbázis ablakban az Űrlap objektumra és válasszuk ki a módosítani kívánt űrlapot. Nyissuk meg a Tervező nézetben a Tervezés feliratú gombra kattintva. Így láthatóvá válnak a beviteli mezők és felirataik.


Letölteni ppt "Access-Űrlapkészítés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések