Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat 80 km/h.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat 80 km/h."— Előadás másolata:

1 Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat 80 km/h sebességgel. András a makói, Béla pedig a veszprémi vonaton ült. Mind- kettőjüknél volt egy-egy 40 km hatósugarú adóvevő (ennek segítségével akkor tudnak egymással beszélni, amikor a távolság közöttük legfeljebb 40 km). Mely időszakban tud beszélni egymással a két jóbarát? 1. feladat

2 A beszélgetés kezdete kb. 10 óra 12 perc.

3 A beszélgetés vége kb. 10 óra 46 perc. A beszélgetés időtartama: kb. 34 perc

4 Egy háromszög oldalai a, b és c. Igazolja, hogy a egyenletnek nincs valós megoldása ! 2. feladat

5 Azt kell megmutatni, hogy az egyenlet diszkri- minánsa negatív: Alakítsuk át a diszkriminánst az alábbi módon: A háromszög-egyenlőtlenség miatt a második tényező negatív, a többi pozitív, így e szorzat, vagyis a diszkrimináns valóban negatív.

6 3. feladat Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán:

7 Vezessük be aúj ismeretlent. Az eredeti egyenlet így alakul:

8 4. feladat Legyenek a, b, c és d olyan valós számok, melyekre Igazolja, hogy ekkor

9 Vezessük be a következő jelöléseket: Ezekkel a vizsgálandó kifejezés:

10 5. feladat Oldja meg a következő egyenletrendszert a va- lós számpárok halmazán:

11 A megoldandó egyenlet így írható: Most vezessük be aúj ismeretlent. A másik egyenletből:

12

13 6. feladat Azmásodfokú függvény he- lyettesítési értéke valamely c valós számra: Határozza meg az alábbi összeget:

14

15 Ezzel a keresett összeg:

16 Egy autókereskedő Audi és BMW kocsikkal kereskedik. Egy Audin 40%, egy BMW-n 60% haszna van (azaz a beszerzési ár 40-, ill. 60%- ával drágábban adta el). Ha ugyanannyi Audit adott volna el, mint BMW-t, akkor 48% haszna lett volna, de 50%-kal több BMW-t adott el, mint Audit. Hány % haszna lett a kereskedőnek? 7. feladat

17 Legyen a az Audi, b a BMW beszerzési ára. Tehát a kereskedőnek 50% haszna volt.

18 8. feladat Határozza meg a hogy csak egyetlen olyan p valós szám legyen, melyre az alábbi egyenletnek csak egyetlen valós megoldása van: valós paraméter értékét úgy,

19 Ha csak egyetlen valós megoldás van, akkor a diszkrimináns 0. Ha csak egyetlen olyan p valós szám van, melyre ez utóbbi teljesül, akkor e p-ben má- sodfokú egyenletnek a diszkrimináns szintén 0.


Letölteni ppt "Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat 80 km/h."

Hasonló előadás


Google Hirdetések