Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan mozognak a testek? X_vekt Y_vekt Z_vekt Origó: vonatkoztatási test Helyvektor: r_vekt: r_x, r_y, r_z Nagysága: A test távolsága az origótól, 1m,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan mozognak a testek? X_vekt Y_vekt Z_vekt Origó: vonatkoztatási test Helyvektor: r_vekt: r_x, r_y, r_z Nagysága: A test távolsága az origótól, 1m,"— Előadás másolata:

1

2 Hogyan mozognak a testek? X_vekt Y_vekt Z_vekt Origó: vonatkoztatási test Helyvektor: r_vekt: r_x, r_y, r_z Nagysága: A test távolsága az origótól, 1m, cm, mm, km, dm, fé …

3 fi r Kétdimenziós derékszögű koordináta rendszer és polárkoordináták

4 Mozgás, elmozdulás, út

5 sebesség, gyorsulás sebességből elmozdulást lehet számolni! A pálya érintőjének irányába mutat

6 A sebesség nagysága az út idő szerinti deriváltja.  A sebességnagyság idő függvény integrálásával ki lehet számolni a megtett utat.

7 Gyorsulás

8 A gyorsulás komponensei

9

10 Példa Állandó gyorsulás esetén:

11 60/gyök_2 m/s nagyságú sebességgel 45 fokos szögben kilövünk egy 2kg tömegű ágyúgolyót. Ábrázoljuk a sebességvektort 5 másodperccel a kilövés után. Mi mindent tudunk még kiszámolni?


Letölteni ppt "Hogyan mozognak a testek? X_vekt Y_vekt Z_vekt Origó: vonatkoztatási test Helyvektor: r_vekt: r_x, r_y, r_z Nagysága: A test távolsága az origótól, 1m,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések