Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Komáromy Luca X.D

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Komáromy Luca X.D"— Előadás másolata:

1 Készítette: Komáromy Luca X.D

2 Tonya Hurley Tonya Hurley fiatal amerikai írónő, forgatókönyvíró, filmrendező, előadóművész és médiaszemélyiség. A sikert a ghostgirl (Szellemlány) sorozat hozta meg a számára, mely egy csapásra felkerült a New York Times bestseller-listájára, ezen kívül különböző tévésorozatok írójaként és producereként ismert, filmeket és videojátékokat ír és rendez. Karrierjét az az egyedülálló képesség fémjelzi, hogy kiválóan össze tudja vegyíteni az underground kultúrát az üzlettel.

3 Tonya Hurley: Szellemlány /Nyugodj népszerűségben!/
Charlotte Usher gyakorlatilag láthatatlannak érzi magát az iskolában, és egy nap valóban azzá is válik. Nemcsak láthatatlanná, de halottá is. És mindez egy srác és egy gumimaci miatt.  Ebben a kissé gúnyos, néhol mégis szívszorongató történetben Tonya Hurley feltárja előttünk a láthatatlanságot, amit néha mindannyian érzünk, és hogy meddig vagyunk képesek elmenni, hogy végre észrevegyenek bennünket.

4 Történet Charlotte Usher, a tizenhat éves kis szürke egérke, a gimnázium láthatatlan tanulója, akiről még egy árva kép sincs az évkönyvben, megfogadja, hogy az új tanévtől minden más lesz.Egész nyáron szépítkezett és gyakorolt, hogy befogadja  a menő társaság. Azt akarta, hogy népszerű legyen, és főleg, hogy álmai pasija, Damen őt hívja el az iskolabálba. Sajnos egyből az első tanítási napon a lány félrenyel egy gumimacit és meghal.

5 Történet Charlotte szellemként tér magához, az iskola elhagyatott részében, ahol rögtön kis cédulát húznak a csuklójára és beültetik az iskolapadba – holttanra. A legnagyobb kiszúrás kétségkívül az, ha halála után is suliba kell járnia. Márpedig az idő előtt elhalálozott tinik nem hagyhatják csak úgy maguk mögött a világot, előbb be kell fejezniük félbehagyott feladataikat, a holttan pedig épp erre készíti fel őket – hogy hogyan tudnak elszakadni az élőktől, lezárni a múltat, és tovább lépni. De egy olyan lánynak, aki épp új életet akart kezdeni, és megszerezni az álom pasit, valamint az éjféli csókot a bálon, legkevésbé sem a lezárás jár az eszében. Charlotte-nak esze ágában sincs maga mögött hagyni az életét, kézzel-lábbal ragaszkodik az élők világához, s mikor kiderül, hogy legádázabb ellensége, a vezérszurkoló Petula (aki a tökéletes srác barátnője) goth húga látja őt, végtelen lehetőség tárul fel előtte.

6 Történet A két lányt egy percig sem zavarja, hogy egyikük élő, másikuk holt, barátságot kötnek, és ezzel olyan kalamajkát indítanak el, amilyet valószínűleg még nem látott a Hawthorne Gimnázium. Van itt barátnő testének megszállása, szellemkastéllyá berendezett holtszállás, iskolát elöntő árvíz és fuccsba ment vezetési gyakorlat egyaránt. S persze szerelem – Charlotte ugyanis még holtan sem adja fel, hogy magába bolondítsa Dament.

7 A kedvenc könyvem, mert…
Nekem azért ez a kedvenc könyvem, mert rávilágít sok olyan dologra ami manapság sajnos általános. Érdekes, hogy miután meghal, Charlotte egyszer sem hiányolja a családját,nem derül ki, hogy mi történt azóta velük, hogy hol lakott, az egész arról szól, hogy még holtan is minden gondolata Damen körül forog. Az író meg is fogalmazza a könyvben,hogy miért nincs szó a családról: „de Pamnek legalább amiatt nem kellett aggódnia, hogy Charlotte a családját fogja hiányolni. A halott tinikre ez nem jellemző. Túlságosan el vannak foglalva magukkal.” Charlottenak meg kell tanulnia félre tenni a saját érdekeit, segíteni a többieket, csapatban dolgozni és rájönni, hogy mi az igazán fontos.

8 A kedvenc könyvem,mert…
Amikor elkezdtem olvasni, nagyon meglepődtem, hogy a második fejezetben egyből meghal a főszereplő és nem tudtam, hogy ezután mi következhet. Az mindenképpen elmondható a könyvről, hogy nem egy átlagos történetet dolgoz fel. Leírja, hogy sokszor a tinik mennyire magányosak és láthatatlannak érzik magukat a különböző klikkek miatt. Megdöbbentő, hogy egyesek-mint például Charlotte-mennyi mindenre képesek egy kis népszerűségért. Kiderül, mennyire felszínes sok tini: csak a külső számít, az, hogy mások mit gondolnak rólunk az alapján dől el, hogy mit viselünk.

9 „Ha valamihez vagy valakihez kötődsz, akkor elhiszed, hogy ez a tárgy vagy személy tehet téged teljessé. A kötődéseink tartanak minket életben. Ezek adnak erőt, hogy megtartsuk, amink van, vagy hogy elérjük kitűzött céljainkat. De az is előfordulhat, hogy parkolópályára állítanak, meggátolják, hogy továbblépjünk.” A könyvnek nyilván nem a legfontosabb része a külseje és díszítése, de ez a könyv gyönyörű gótikus motívumokkal, idézetekkel, és különleges rajzokkal gazdagon díszített. Kinézete messze eltér a magyar borítóktól, esztétikailag sem utolsó. Nagy örömömre a folytatás megjelent Szellemlány:Hazatérés címmel már Magyarországon is. A sorozat harmadik kötete ghostgirl Lovesick 2010 júliusában jelent meg Amerikában, magyarul még nem kapható.


Letölteni ppt "Készítette: Komáromy Luca X.D"

Hasonló előadás


Google Hirdetések