Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szeretem a könyvtáram!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szeretem a könyvtáram!."— Előadás másolata:

1 Szeretem a könyvtáram!

2 "Azt szeretném tudni - mormolta maga elé -, mi is van egy ilyen könyvben, amíg csukva van. Természetesen betűk vannak benne, melyeket papírra nyomtattak, de mégis valaminek kell még lennie benne, mert ha kinyitom, egyszerre előttem áll egy egész történet. Személyek bukkannak fel, akiket még nem ismerek, mindenféle kalandok, tettek és harcok fordulnak elő - és néha tengeri viharok játszódnak le, vagy az ember idegen országokat és városokat lát. Ez mind benne van ugyanis valahogyan a könyvekben. El kell olvasni, hogy átélhessük, ez világos. De belül mindez már előre megvan. Szeretném tudni, hogyan." /Michael Ende: A végtelen történet/

3 Városi Iskolai és Gyermekkönyvtár
Általános Iskola, Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola telefonszám: 57/ web: Városi Iskolai és Gyermekkönyvtár telefonszám: 57/ /34 mellék web:

4 Valóság… …álom

5 Lépj be a könyvtár világába!
„A könyv élő, lélegző dokumentum, ami minden olvasással gazdagabb lesz.” (Malcolm Gladwell)

6 Több folyóiratot akarok!
Könyvtárunkról Több folyóiratot akarok!

7 Miért gyere a könyvtárba?
segítséget kapsz a tanuláshoz sok érdekes programon vehetsz részt új információkhoz juthatsz a könyvekből, folyóiratokból, az internetről bővítheted ismereted, tudásod a könyvtár játékaival játszhatsz barátaiddal otthonról is kapcsolatban lehetsz a könyvtárral a honlapunk, és a blog segítségével

8 A jövő: otthonról is kereshetsz a könyvtár állományában…

9 lexikonokban búvárkodtunk… Egész délután jegyzeteltem.
Magyar órán lexikonokban búvárkodtunk… Foci után megyek sakkozni a könyvtárba. Egész délután jegyzeteltem. Sietek haza olvasni. Az Interneten lógtam…

10 A könyvtár látogatottsága: október
A két fa lassan megtelik levéllel. Minden levél egy-egy olvasó, ők októberben már felkeresték a könyvtárat és valamilyen szolgáltatását igénybe vették.

11 Könyvtárban olvasni jó!
A gyerekek szívesen jönnek be a könyvtárba olvasni különféle könyveket amelyeket ki is kölcsönözhetnek. A könyvtár állományában sok nagyon régi kiadású könyv található bár ez nagyon jó, de azért szeretnénk minél több új könyvet, hogy minél többet lehessen olvasni!!!

12 Képek a könyvtárról!

13 Népmese Napja 2008

14 A Népmese Napja 2009 Ismét nagyon jól éreztük magunkat ezen a rendezvényen, sőt többet játszottunk, mint az elmúlt évben.

15 Könyves vasárnap 2008

16 Könyvtári órák Egy-egy tanévben 200 tanítási óra, és délutáni foglalkozás van a könyvtárban.

17 „Ciki a cigi” ÁNTSZ vetélkedő

18 Könyvtárunk csatlakozott ezekhez a versenyekhez, programokhoz.

19 Amire büszkék vagyunk!!

20 Honlapkészítő-versenyek 2008

21 Pillanatképek

22 Blog Egy olvasótól: „Nagyon tetszik ez a blog, tartalmas, színes és igazán gyerek centrikus! Csak keveslem a gyerekek aktivitását. Ha én ebbe a könyvtárba járhatnék,nagyon boldog lennék és biztosan aktívan bekapcsolódnék a blogba, és a remek programokba!”

23 Sakk szakkör Sokan szeretünk sakkozni, most szakkörön tanulhatunk,
szakember segítségével.

24 Age of Empires II. könyvtárunk már hagyományos versenye!
Iskolánk diákjai nagyon jártasak ezen a téren. Gyakran stratégiai versenyeket rendezünk a könyvtárban/informatika teremben egyaránt! A verseny közös program a gyerekek számára és egy nagyon jó próba a játékosoknak!! A versenyek előtt fellendül a könyvtár forgalma, és új beiratkozók is jönnek.

25 Cserháti Tamás 7.a Fekete Imre 8.c Köszönjük a figyelmet!
Készítették: Cserháti Tamás 7.a Fekete Imre 8.c Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Szeretem a könyvtáram!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések