Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony."— Előadás másolata:

1 Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony

2 Dunaszerdahely szívében

3

4

5

6  Gyermekközpontú, családcentrikus, szorongásmentes, szeretetben gazdag, a gyermekek egyéniségét figyelembe vevő légkört igyekszünk biztosítani.  A kedvező tanulói létszámnak köszönhetően iskolánkban családias légkör uralkodik. Így lehetőségünk van a gyermekek egyéni fejlesztésére és a tehetségek gondozására a tanítási órák keretén belül és kívül.  A tanulási nehézségekkel küzdő /integrált/ tanulókkal két fejlesztő asszisztens pedagógus foglalkozik. Fejlesztő foglalkozásainkat szükség esetén már az óvodás korban elkezdjük, és a 9. évfolyam végéig folytatjuk.  Fontos a tanulók olvasóvá nevelése, ezért nagy hangsúlyt kap az anyanyelvi képességek fejlesztése, elsősorban az olvasás, helyesírás, kommunikáció területén.  A magas színvonalú oktatás érdekes, változatos tanórák keretén belül történik, amelynek köszönhetően tanulóink előkelő, szép eredményeket érnek el a tanulmányi versenyeken.  Az elballagó diákjaink évek óta 100%- ban továbbtanulnak  Iskolaotthonos programot biztosítunk az alsó tagozaton  Oktatásunk kompetencia alapú /célunk, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek- nem lemondva az ismeretek elsajátításáról/.  Szlovák nyelv, idegen nyelv- és számítástechnikai órákon az osztályokat csoportokra bontjuk, az angol, német és szlovák nyelvű kommunikációra nagy hangsúlyt fektetünk.

7 Sport  A gyermekek mindennapjait a rendszeres mozgás a a szabadban friss levegőn, teszi változatosabbá városi iskolatársaival szemben.  Sportolási lehetőségeket /jól felszerelt tornateremben, műfüves pályán, sportpályán, füves udvaron/, úszás – és síoktatást biztosítunk.  Gazdag szabadidős programokat, sportéletet /kidobós, kézilabda, futball, atlétika, röplabda, floorball, stb./ színes diákéletet biztosítunk. / Iskolánk lelkes csapata már 3 alklommal sikeresen szerepelt a TV2 „Nagy Vagy!“ c. sportvetélkedőjében./

8 Szabadidő  Kirándulások, természetiskola, sítábor és nyári kézműves tábor, valamint gazdag iskolai programok színesítik a tanévünket (tökfesztivál, rendhagyó irodalomórák, karácsonyváró, farsangi álarcosbál, Föld napja, gyermeknap, „Szivárvány – napok).  Tanulóink biztos alapú számítástechnikai ismeretekre tesznek szert a kitűnően felszerelt szaktanteremben.  A tanórán kívüli tehetséggondozás eredményeként képzőművészeti szakkör, énekkar, mozgásgyakorlatok, számítástechnikai ismeretek, angol nyelvi szakkör, reformkonyha alapjai, matematikai szakkör áll tanulóink rendelkezésére.  Folyamatosan fejlesztjük iskolakonyhánkat,ahol szakácsnőink mindig bőséges és nagyon ízletes, csak friss alapanyagokból készített ételeket tálalnak.

9 Kultúra  A Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola kihelyezett tagozata zongoraoktatást biztosít az érdeklődőknek.  Néptáncoktatást már óvodás korcsoporttól kezdődően bevezettük.  Iskolánk énekkara gyakori fellépője különböző ünnepségeknek.

10

11

12 moriczai.edupage.org www.facebook.com/pages/Alapiskola-és-Óvoda- Diósförgepatony/189484227817751


Letölteni ppt "Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatony."

Hasonló előadás


Google Hirdetések