Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Barátság.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Barátság."— Előadás másolata:

1 A Barátság

2 "A magányban, a betegségben, a zûrzavarban - a barátság puszta gondolata is tehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben. És ilyen talajból bontja ki legszebb virágait."

3 A barátság tipusai: 1. 2. 3. Készséggel mellénk szegodnek
Túlzottan ragaszkodó és érzelmi támogatásra szoruló barátok 2. A mindenható barát Az érdekbarátok 3. Vannak a „jó” barátok, ahol a barátság alapja egymás jellemének megbecsülése, és nem múlandó körülményekre épül Lelki társ

4 A barat az, aki megerti a multad, hisz a jovodben es elfogad annak, aki vagy.

5

6 Sokféle barátság létezik
Sokféle barátság létezik. Vannak olyan barátok, akik minden titkukat megosztják egymással és meg is őrzik azokat. Ez a mélyebb barátság fajtája, amikor szeretjük és megbecsüljük a barátunkat. Meghallgatjuk őt, és ő is meghallgat minket. Tanulunk egymás hibáiból és tanácsot adunk a másiknak.

7 Arra gondolok, számomra az igaz barát az, aki már régóta folyamatosan a mércém csúcsán helyezkedik el, vagy fokozatosan csak felfelé halad. Nem változik az iránya. Milyen is ő? Saját egyénisége van, és nem adja fel velem szemben csak azért, hogy szent legyen a béke. Segít, ha bajban vagyok, de nem saját erején felül. Akkor is hívhatom, ha csak ünnepelni akarok, és nem érzi, hogy ezt, muszáj viszonoznia. Megérti, ha nem érek rá, és ő is őszintén közli velem, ha zavarom éppen. Szól nekem, ha segítség kell, de nem akar ezért mindenáron hálás lenni. Bármikor, bárhol ott tudjuk folytatni, ahol abba hagytuk, akár évek múlva is, ha időközben kényszerből elváltak útjaink.

8 Milyen barátok is vannak?
Jo? Rossz? Kedves? Érdek? Oszinte? Megérto? Akaratos? Jo indulatu?

9

10

11 A barátság egy összetett, támogató emberi viszony
A barátság egy összetett, támogató emberi viszony. Tartalma és meghatározása koronként és kultúránként eltérő, valamint az alanyok társadalmi helyzete és személyiségjegyei is befolyásolják. A barátság egyéni vonatkozásban lelki, vagyis érzelmi, anyagi és kognitív erőforrás. A barátság az egyik emberi kapcsolat, mely emberek között alakul ki több örömteli találkozás, beszélgetés által. Jellemzi a kölcsönös elfogadás, rokonszenv, szeretet, bizalom, szövetség, együttérző képesség, nyitottság, törődés.

12 A barátság a legszebb dolog a világon, de mikor elhagynak, a legfájdalmasabb is.

13 KELL A BARÁTSÁG mini Folyók partján kavicsokat pörgettünk, barátom ugye emlékszel. Azok voltak a szép napok, sokszor arra gondolok, hogy miért is múltak el, kérdezlek felelj, mert kell a barátság, add tovább! Kell a barátság, hej add tovább! Emlékszel-e a régi lányokra, barátom kell, hogy emlékezz. Arcukba fújta a szél a hajukat, barátom ugye emlékszel, Mert azok voltak a jó idők, Jóban, rosszban egyenlők, ha ebben még hiszel, gyere újra el, mert kell a barátság, hej add tovább! Kell a barátság, hej add tovább! Kell a barátság, hej, add tovább! Kell a barátság, hej, add tovább! Ha néha látlak a szélvédő mögött, barátom miért nem emlékszel. Csak az útra bámulsz a két lámpa között, barátom miért nem emlékszel. Mert hová tűntek a jó napok, sokszor arra gondolok, hogy miért is múltak el, kérdezlek felelj, mert kell a barátság, hej, add tovább! Kell a barátság, hej, add tovább! De most elrángatlak a Tv mellől, barátom kell, hogy emlékezz. És kiveszem a volánt a kezedből, barátom kell, hogy emlékezz. És megint jönnek a jó napok, mert én mindig a régi maradok. Fogadj újra el, és őszintébb leszel, mert kell a barátság, add tovább! Hej, kell a barátság, add tovább! Kell a barátság, hej, add tovább! Kell a barátság, hej, add tovább!

14

15 A barátság örök!!!

16

17 Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?

18 “Barát az, akinek az ember kiöntheti szíve teljes tartalmát, és darabokra apríthatja, tudva, hogy a leggyengédebb kezek fogják megrostálni; megőrzik belőle azt, amit érdemes megőrizni, a maradékot pedig egy gyengéd, szeretetteljes lehelet fogja tovafújni.” (arab mondás)  

19

20


Letölteni ppt "A Barátság."

Hasonló előadás


Google Hirdetések