Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szerzői jog 2. Takács Béla 2006. 2 Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szerzői jog 2. Takács Béla 2006. 2 Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002."— Előadás másolata:

1 A szerzői jog 2. Takács Béla 2006

2 2 Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002.

3 3 A szoftverekkel kapcsolatos szabályozások A szoftver (szg.-es programalkotás) jogi védelmének célja, a fejlesztők erkölcsi és anyagi elismerése, hogy ezáltal ösztönözzék a készítőket az új szellemi alkotások létrejöttében, s egyben cselekvési (pénzügyi)szabadságot adjon az alkotóknak.

4 4 Mire terjed ki a szerzői jogvédelem? Nemcsak az egész műre, hanem a részleteire is kiterjed, sőt a dokumentációra is. A szoftverfelhasználása a gyakorlatban lényegesen eltér a hagyományos szerzői jogi művek felhasználásától, ezért a törvény külön fejezetben foglalkozik vele.

5 5 Milyen többletjoggal rendelkezhet a szoftver felhasználója? 1. A szoftver felhasználójának biztosított szerzői jogok 2. Biztonsági másolat készítése. 3. A szoftver működésének tanulmányozása 4. Visszafejtés joga

6 6 A szoftver felhasználójának biztosított szerzői jogok A szoftver felhasználójának biztosított szerzői jogok A törvény bizonyos esetekben megengedi, hogy a szoftver jogszerű megszerzője bizonyos módosításokat, hibajavításokat végezzen el!

7 7 Biztonsági másolat készítése A felhasználási szerződésben nem köthető ki, hogy a felhasználó egy biztonsági másolatot készítsen a maga számára.

8 8 A működés tanulmányozása A működés tanulmányozása A törvény megengedi, hogy egyes esetekben tanulmányozzák a program működését! Nagyon ritkán pedig azt, hogy visszafejtsék azt a szoftvert

9 9 Ez is érdekesség Amennyiben egy szoftver munkaidőben készül, a tulajdonjog a cégre száll át.


Letölteni ppt "A szerzői jog 2. Takács Béla 2006. 2 Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002."

Hasonló előadás


Google Hirdetések