Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Schönherz Zoltán Kollégium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Schönherz Zoltán Kollégium"— Előadás másolata:

1 Schönherz Zoltán Kollégium
Filozófia Miklós Dorottya EOAJI6

2 A Schönherz Zoltán Kollégium számomra egy nagy változást jelképez, mert az életembe egy teljesen új szakasz következett be azzal, hogy szülővárosomból elköltöztem Budapestre. Becsöppentem ebbe érdekes ,de vidám hangulatú világba,ahol az életem sokkal szabadabb ,mint előtte. Persze nagyon sok új dolgot kell megszoknom a változás következtében,de szerencsére ebben a környezetben mindez nem olyan nehéz.

3 A kollégium 18 emeletes ,ami több szempontból is furcsa nekem,mivel eddig családi házban éltem és ahonnan jöttem a legmagasabb épület is csak 14 emeletes. Ha vendég érkezik hozzám,mindig csak úgy igazítom útba,hogy megkérem nézzen fel az égre és keressen egy kimagasló épületet,az lesz a Schönherz.

4 0.szint Ezen a szinten folyamatosan találkozhatunk emberekkel,mivel itt található két csocsó asztal,ahol reggeltől estig játszanak a különböző diákok. A kollégistáknak egy beléptető kapun kell keresztül menniük,hogy eljuthassanak a szobáikhoz és a porta is éjjel nappal figyeli a biztonságot. Emellett a nagyterem, a szint legvégén nagyon sok program helyszínéül szolgál Különböző táncoktatásokon kisebb koncerteken,bulikon,játékesteken lehet részt venni.

5 A lift A kollégium nagyságára tekintve, liftekkel is rendelkezik,hogy ne kelljen nekünk végig másznunk, ha esetleg a 18. emeletre szeretnénk felmenni. Szerencsére lifttel pár másodpercen belül feljuthatunk a szintekre.

6 A lakók A kollégium lakói nagyon közvetlenek és van egy olyan szokás is hogy a lakók mindenkinek köszönnek a kollégium területén belül és így barátságosabb eleve az egész ottlétnek a hangulata is. Ami viszont még nagyon tetszik,hogy soha se tudhatjuk mi fog a folyósón szembe jönni velünk,mert itt mindig történik valami érdekes. Gondolok egy rózsaszín nyúlra,szerenádozó diákokra és akár csak úgy egy pár papucsra a liftben.

7 12.emelet Köztudottan a Schönherz Zoltán Kollégium a villamosok kollégiuma,azonban a 12.emelet az építész hallgatóknak nyújt szállás lehetőséget. Emeletenként 64 ember lakik és ezen a szinten van egyedül óriási lányarány a többi szinthez képest. Mindenki nagyon segítőkész és kedves főleg a „gólyák” irányába. Közös klubszoba van majdnem minden szinte,ami segíti fellendíteni a közösségi tevékenységeket és vízipipázásra is lehetőséget nyújtanak ezek a helyiségek. A mi szintünkön azonban makettezni tudnak az építész hallgatók ebben a szobában.

8 A szoba Jó állapotban lévő szobák vártak ránk a beköltözéskor és még saját fürdőszoba is található benne,amit nagy előnynek tartok.

9 Négyen lakunk lányok egy szobában és annak ellenére,hogy így elég zsúfoltan vagyunk,jól tudunk egymáshoz alkalmazkodni. Persze mindenkinek meg kell szokni a másik szokásait és a házimunkákat is be kell osztanunk ,hogy az egyensúly maradjon. Szerencsére nagyon jól kijövünk egymással így bármi probléma adódik a kollégiumon belül azt könnyen megoldjuk és még jól is érezzük magunkat a közös tanulások alkalmakor is.

10 A kilátás Ha kinézek az ablakon a szobánkból gyönyörű kilátás tárul elénk,a város a dombok között. A kollégium másik oldaláról pedig ellátni a Dunáig és Pestig. Ha lenézünk a mélybe nagyon félelmetesnek tűnhet,de aztán megpillantva a betonra festett rajzokat nyomba mulatságos érzés fog el minket.

11 A Schönherz összességében egy vidámsággal teli,kissé őrült hely, ahol a fiúk aránya sokkal magasabb a lányokénál. Az emberek nyitottak és büszkék arra,hogy itt lakhatnak,főleg hogy a kollégium már több évtizedes múltra tekinthet vissza.


Letölteni ppt "Schönherz Zoltán Kollégium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések