Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Natura 2000 Okolicsányi Viktor. Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Natura 2000 Okolicsányi Viktor. Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében."— Előadás másolata:

1 Natura 2000 Okolicsányi Viktor

2 Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében hozza létre az uniós védelemre érdemes területek összefüggő rendszerét, NATURA 2000 néven.

3 „Határtalan” európai élővilág A vonulásuk során nagy távolságokat megtevő fajok számára a politikai határok nem léteznek. Ezért Európában is csak nemzetközi összefogás keretében valósítható meg a környezetben bekövetkező változásokat érzékenyen jelző élőlények állományainak megőrzése.

4 Összefüggő európai ökológiai hálózat A NATURA 2000 hálózat létrehozásának célja az Európai Unió területén vadon élő növény- és állatfajok, valamint azok természetes élőhelyeinek védelme. Ezek az élőhelyek Európát behálózva alkotják a vadon élő élőlények egyre fogyatkozó menedékeit.

5 Natura 2000 Különleges Madárvédelmi Területek (SPA) A Madárvédelmi Irányelv rendelkezései alapján a tagországok a ritka és veszélyeztetett, szabadon élő madárfajok védelme érdekében, saját jogkörükben Különleges Madárvédelmi Területeket hoznak létre. BirdLife International-Fontos Madárélőhely (Important Bird Area)

6 Különleges Természetmegőrzési Területek A madarakon kívül minden más élőlény és ezek élőhelyének védelme

7 Különleges Természetmegőrzési Területek kijelölése: Nemzeti lista elkészítése Közösségi Jelentőségű Területek kiválasztása Különleges Természetmegőrzési Területek kijelölése

8

9

10

11 Európai uniós pénzügyi források LIFE Nature alap SAPARD PHARE ISPA Strukturális alapok Közös agrár politika Közösségi kezdeményezések


Letölteni ppt "Natura 2000 Okolicsányi Viktor. Az Európai Unió a területén megmaradt természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állat- és növényfajok védelme érdekében."

Hasonló előadás


Google Hirdetések