Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása Stabil környezeti feltételek között a vonulók költsége nem nagyobb, mint az áttelelőké,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása Stabil környezeti feltételek között a vonulók költsége nem nagyobb, mint az áttelelőké,"— Előadás másolata:

1 13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása Stabil környezeti feltételek között a vonulók költsége nem nagyobb, mint az áttelelőké, csak a stratégia más: áttelelők=vonulók több költés1x költenek nagyobb fiókaszámalacsonyabb szaporulat téli veszteségekéletszakaszuk nagy része szabályoznakökológiailag optimális környezetben DE az emberi hatások a mérleg nyelvét eltolják! -1600 óta 140 madárfaj halt ki a Földön -A veszélyeztetett fajok között 20%-al több a vonuló, mint az áttelelő (Németo.)

2 13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása  Veszélyforrások - Az élőhelyek általános leromlása, a táplálékforrások csökkenése,megszűnése Elsősorban a Mediterrán- és Száhel-övezetben - Vadászat és befogás (direkt és indirekt hatások) Elsősorban a Mediterráneumban és Afrikában csak Olaszországban 175 millió madarat ejtenek el évente az európai állományok becsült teljes vesztesége 300millió egyed/év - Zavarás (tengerparti turizmus) a vonulási folyosók szűkületein lehet fontos - Növekvő vegyszerhasználat, mérgezések és ipari hulladékok (direkt és indirekt hatások) -Szélerőművek és áramütés

3 13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása

4

5


Letölteni ppt "13. A vonulás költsége, veszélyei és a vadászati hasznosítás hatása Stabil környezeti feltételek között a vonulók költsége nem nagyobb, mint az áttelelőké,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések