Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét."— Előadás másolata:

1

2 A jó cselekedet

3 Egy pohár tej

4 Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét tankönyvekre költötte. A szomszéd házból jött.

5 Már alig élt az éhségtől, mikor egy szép fiatal nő nyitott ajtót. Aki azonnal egy pohár vízzel kínálta.

6 Mivel látta, hogy nagyon éhes a víz helyet tejet adott neki. A legény lassan itta majd megszólalt : « Mennyivel tartozom ezért ?» « - Ugyan már, egyáltalán semmivel.» válaszolt a nő: « - Anyám arra tanított, hogy mindenkit szeretettel fogadjak. » A fiú erre : « - Szívből köszönöm. »

7 Amikor a Béres legény elhagyta a házat, erősebbnek, felszabadultabbnak érezte magát, mert erősen hitt az Úr megtartó erejében.

8 Néhány évvel később a nő nagyon megbetegedett. Helyben orvos nem volt ezért be kellett mennie a városba a szakorvoshoz, hogy megállapítsa a betegségét.

9 Amikor a szakorvos Béres doktor megtudta a lány nevét és címét, azonnal tudta, hogy ki ő. Emlékek derengtek a régmúltból.

10 Sietve ment hozzá. Megvizsgálta, majd azon gondolkozott hogyan mentheti meg a lány életét.

11 Ettől a naptól kezdve a nőt nagy figyelemmel kísérte. Mert nagyon nagy beteg volt.

12 A kezelés végén a betegnek ki kell fizetni a kórházi költségeket. Az orvos gondolkodott, majd a csekk aljára üzenetet írt.

13 A nő arra gondolt, hogy ha megkapja a csekket az élete végéig fizetheti. Végül mégis csak kinyitotta a kopertát.

14 A számla alján észrevette, a bejegyzést…

15 Meglepődve olvasta a szöveget: - Kifizetve egy pohár tejjel. Aláírás: Béres doktor.

16 Öröm könny futott a szemébe és a szíve szeretettel töltődött. Ezt mondta :« Uram köszönöm a gondviselő szeretetet, a segítő kezet és a jó szívet.»

17 Il y a un dicton qui va comme suit :Du pain jeté à l'eau vous revient. Tudod, erre azt szokták mondani: Aki szeretetet vet az boldogságot arat.

18 Ezért te is mindig jót cselekedjél, mert sosem tudod, hogy mikor mit hoz a jövő. Ha nem csinálsz jót te sem várhatod el, hogy más segítsen neked. Akkor is cselekedj jót ha előre tudod, hogy sosem hálálják meg. De végül is nem erről szól az élet?

19 Tudod két választásod van. Akár el is felejtheted ezt a történetet.

20 Ez életben a legnehezebb eldönteni melyik hídon menj át, s melyiket égesd fel…

21 Nagyon sok emberrel találkozunk az életben, de csak az igazi barát hagy nyomot a szívünkben. Legyen szép napod


Letölteni ppt "A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét."

Hasonló előadás


Google Hirdetések