Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Komárom turizmusa 2356-16 Készítette: Gebei Szani.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Komárom turizmusa 2356-16 Készítette: Gebei Szani."— Előadás másolata:

1 Komárom turizmusa Készítette: Gebei Szani

2 Komárom történelme A mai magyarországi Komárom évszázadokon keresztül kicsi jobbágyfalu, míg a Duna másik partján fekvő Komárom az ország egyik legjelentősebb és leggazdagabb városa volt. Így, a 19. század végéig az igazi Komáromot a mai Szlovákia területén lévő város jelentette ben állandó híd épült a Dunán (az Erzsébet híd), s ezzel a folyó két partján álló települések egyesülése elől minden akadály elhárult. Közös fejlődésüket az első világháború állította meg: a háborút lezáró tárgyalások kettészelték a várost.

3 Turistaforgalom Komárom az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet: a történelmi nevezetességeiről híres város főleg a cseh, magyar, német és lengyel kirándulók körében népszerű, de jelentős az érdeklődés a nyugat-európaiak részéről is. Egyre többen érkeznek két keréken, ezért az idegenforgalom szempontjából stratégiai fontosságú lenne a kerékpárutak mielőbbi kiépítése, illetve fejlesztése. A helyiek leginkább a külföldi nyaralásokat részesítették előnyben, a legkedveltebb még mindig a horvát tengerpart.

4 Üdülések Komáromban Meglátásuk szerint az idén átlagosnak mondható a Komáromot és annak környékét meglátogató üdülők száma. A helyiek leginkább a külföldi nyaralásokat részesítették előnyben. A legnépszerűbbnek nyáron is Horvátország számít. Ami az árakat illeti, a legolcsóbbnak még mindig Bulgária számít, a régió lakosai számára viszont nem csak az olcsó utak a vonzóak. A már említetteken kívül Tunéziában, Egyiptomban, Olasz-, Spanyol-, Görög- és Törökországban nyaraltak a legtöbben, de egyre népszerűbbek a téli üdülések is. Tóth Imre, a Komáromi Turisztikai Információs Iroda vezetőjének a meglátása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan Komárom az idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet. - tudatta, majd hozzátette: "Büszkeséggel tölt el minket az is, hogy az idén mind az öt világrészről érkező utazók megfordultak nálunk". Tóth Imre a látogatók pontos számáról nem tudott adatokkal szolgálni, az ide érkezőkről azonban elmondta, hogy a leginkább az erődrendszer, az Európa udvar és a történelmi városmag, valamint a komáromi termálfürdő iránt érdeklődtek. "Komárom földrajzi helyzetéből adódó adottságai, a Duna és a Vág, valamint az Erzsébet-sziget miatt is sok érdeklődőt vonz. Nagyon keresettek a sétahajózást biztosító szolgáltatások is" A turisták többsége csupán néhány órát tölt a városban, de akadnak olyanok is, akik több napig időznek el a térségben.

5 Látogatások Tóth Imre, a Komáromi Turisztikai Információs Iroda vezetőjének a meglátása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan Komárom az idén is jelentős turistaforgalommal büszkélkedhet. - tudatta, majd hozzátette: "Büszkeséggel tölt el minket az is, hogy az idén mind az öt világrészről érkező utazók megfordultak nálunk". Tóth Imre a látogatók pontos számáról nem tudott adatokkal szolgálni, az ide érkezőkről azonban elmondta, hogy a leginkább az erődrendszer, az Európa udvar és a történelmi városmag, valamint a komáromi termálfürdő iránt érdeklődtek. "Komárom földrajzi helyzetéből adódó adottságai, a Duna és a Vág, valamint az Erzsébet-sziget miatt is sok érdeklődőt vonz. Nagyon keresettek a sétahajózást biztosító szolgáltatások is" A turisták többsége csupán néhány órát tölt a városban, de akadnak olyanok is, akik több napig időznek el a térségben.

6 Bicikli út Ahogy azt saját szemünkkel is tapasztalhatjuk, évről évre nagyobb számban botlunk bele kerékpárral érkező "látogatókba„. A térségünkbe érkezve az egyik legnagyobb meglepetést számukra valószínűleg az okozza, hogy az otthon megvásárolt térképeken feltüntetett "bicikliutak" csak elméletben léteznek. Minderről a két keréken közlekedők körében népszerű mocsi csárda vezetője, Vörös Benő számolt be lapunknak: elmondása szerint van olyan nap, amikor akár 50-en, 100-an is benéznek a vendéglátó egységbe. „Többnyire németek, hollandok és belgák jönnek, és éppen a csárda mellett kanyarodnak le arra a töltésre, ahol a térképeik szerint kerékpárútnak kellene lennie. A nem létező szakasz miatt sokat panaszkodnak" - magyarázta Vörös Benő, aki még egy furcsaságot is elárult a DELTÁ-nak. A turisták térképein nem csak a már említett út, hanem az útba eső éttermek, vendéglők osztályzása is szerepel. Vörös elmondása szerint a piros pötty azt jelenti, hogy ne álljanak meg, a zöld pedig a betérésre alkalmas (ilyen jelzéssel van feltüntetve a mocsi csárda is) vendéglátó egységek mellett szerepel.

7 Látnivalók Monostori erőd: Műemlék (1850) Igmándi erőd: (1871) Csillag erőd: (1851) WF Szabadidőpark Múzeumok Komáromi gyógyfürdő

8 A komáromi Gyógyfürdő Egy szerencsés véletlennek köszönhetően 1965-ben 1268 m mélységben 620C-os termálvízre bukkantak Komáromban. A gyógyhatásúvá nyilvánított vízre, mára kész gyógyászati komplexum települt. A gyógyfürdő közel 5 hektáros területen 6 medencével várja a felfrissülni, gyógyulni vágyókat. Szabadtéri gyógymedencék és Celsius fokos. Fedett gyógymedence Celsius. Szabadtéri úszómedence Celsius. Szabadtéri élménymedence Celsius. Gyermekmedence Celsius. Fedett uszoda Celsius Tanmedence Celsius. Jakuzzi Celsius.

9 Árak FÜRDŐBELÉPŐK ÁRAI január 1-től (A belépésnél Ft kauciót kérnek minden kiadott beléptető óra után, amit a kilépésnél visszafizetnek.) Belépőjegyek Felnőtt napi fürdőbelépő: Ft Kedvezményes napi fürdőbelépő (diák, nyugdíjas) : 1050 Ft Napi belépő gyermek (4-14 éves korig) csak az uszodába és a strandra: 900 Ft Belépő záróra előtt 2 órával uszodába és strandra: 900 Ft Felnőtt napi fürdőbelépő komáromi lakos: Ft Kedvezményes napi fürdőbelépő (diák, nyugdíjas) komáromi lakos: 850 Ft Belépő záróra előtt 2 órával komáromi lakos: 700 Ft Belépő gyermek (4-14 éves korig) komáromi lakos: 700 Ft Strand belépő 2 órával zárás előtt komáromi lakos: 700 Ft Strand belépő: Ft Strand belépő gyermek: 840 Ft Strand belépő gyerek komáromi: 640 Ft Strand belépő komáromi lakos: Ft

10 Egyéb Egyéb szolgáltatások Szauna belépő (fürdőbelépő nélkül): Ft Szauna belépő (éves bérlettel, vagy belépővel): 900 Ft Fürdősapka kölcsönzés: 300 Ft Értékmegőrzés: 300 Ft Hangosbemondás 2 alkalommal: 300 Ft Elérhetőség:Komárom, Táncsics Mihály utca Minden nap között E_mail:

11 képek

12 Köszönöm!


Letölteni ppt "Komárom turizmusa 2356-16 Készítette: Gebei Szani."

Hasonló előadás


Google Hirdetések