Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A."— Előadás másolata:

1

2 Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK KÖZÜL, MÉRLEGELNED KELL, MEKKORA KOCKÁZATOT VAGY HAJLANDÓ VÁLLALNI! A NAGYOBB HOZAM ÁLTALÁBAN NAGYOBB KOCKÁZATTAL IS JÁR.

3

4 ELŐNYÖK: alacsony kockázat könnyű hozzáférés egyszerűség betétbiztosítási garancia 100 ezer euróig (kb. 26-28 millió Ft) ELŐNYÖK: alacsony kockázat könnyű hozzáférés egyszerűség betétbiztosítási garancia 100 ezer euróig (kb. 26-28 millió Ft) HÁTRÁNYOK: a betéti kamat jellemzően elmarad más befektetési lehetőségek esetén elérhető hozamtól lejárat előtti felvétel esetén kevesebb lehet a nyereséged HÁTRÁNYOK: a betéti kamat jellemzően elmarad más befektetési lehetőségek esetén elérhető hozamtól lejárat előtti felvétel esetén kevesebb lehet a nyereséged Lekötött betét

5 ELŐNYÖK: alacsony kockázat gyorsan készpénzre váltható állami garancia ELŐNYÖK: alacsony kockázat gyorsan készpénzre váltható állami garancia HÁTRÁNYOK: az államkötvények hozama rövidebb időtávon ingadozhat HÁTRÁNYOK: az államkötvények hozama rövidebb időtávon ingadozhat Állampapírok

6 Megtakarításaidat egy közös alapba fizeted be, így ezzel a befektetési alap résztulajdonosává válsz. Előnyök: befektetési kockázat megosztása szakértő dönti el, hogy mibe fekteti az alap pénzét Hátrányok: a befektetési jegyek árfolyama ingadozhat Az alap teljes vagyonából az egy befektetési jegyre jutó hányadot a befektetési jegy árfolyama mutatja meg. A befektetési alapban elhelyezett pénzt az alap kezelője értékpapírokba fekteti és azt kezeli. Befektetési alapok

7 Befektetési alap közös vagyona Alapkezelő BefektetőkBefektetők Részvény Kötvény Ingatlan Bankbetét Megtakarítás Befektetési jegy Hogyan működnek a befektetési alapok?

8 Hátrányok: a járulékos költségek miatt magasabb összeg befektetése esetén előnyös a részvények árfolyama a piaci események függvényében rövid idő alatt akár jelentősen is változhat a befektetett pénz hozama előre nem tervezhető Egyedi részvénybefektetések Egy vállalat részvényének megvásárlásával – a birtokolt részvényhányad erejéig - a részvényt kibocsátó vállalat (részvénytársaság) résztulajdonosává válsz. Előnyök: hosszútávon a legmagasabb hozamot eredményezheti osztalék + árfolyamnyereség elérésének lehetősége

9 TÁJÉKOZÓDJ! SZÁMOLJ! VÁLASSZ TUDATOSAN! HASONLÍTSD ÖSSZE AZ AJÁNLATOKAT! FONTOLD MEG ŐKET! VÁLTOZTASS, HA NEM VAGY ELÉGEDETT!


Letölteni ppt "Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések