Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A fogyasztó optimális választása A kombináció megvásárlásához nincs elegendő jövedelem. A kombináció megvásárlása nem a legnagyobb hasznosságot eredményezi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A fogyasztó optimális választása A kombináció megvásárlásához nincs elegendő jövedelem. A kombináció megvásárlása nem a legnagyobb hasznosságot eredményezi."— Előadás másolata:

1 A fogyasztó optimális választása A kombináció megvásárlásához nincs elegendő jövedelem. A kombináció megvásárlása nem a legnagyobb hasznosságot eredményezi. OPTIMÁLIS VÁLASZTÁS

2 A fogyasztó optimális választása Adott jövedelem és árak mellett a maximális hasznosság megszerzése Optimális választás – a költségvetési egyenes és a megvásárolható leg- magasabb közömbösségi görbe érintési pontjához tartozó kombináció.

3 ICC, PCC ICC görbe A fogyasztó optimális választásait képviselő pontok sorozata, változó jövedelem, változatlan árak esetén. PCC görbe Az árváltozás következményeként kialakuló új optimumokat összekötve kapjuk az ár-fogyasztás görbét.

4 ICC ENGEL - GÖRBE ICC görbe I X Az Engel-görbe a fogyasztó jövedelme és az adott jószág megvásárolt mennyisége közötti viszonyt fejezi ki, változatlan árak mellett.

5 PCC EGYÉNI KERESLETI FÜGGVÉNY PCC görbe P X Az egyéni keresleti függvény megmutatja az adott termék azon mennyiségeit, amelyeket az egyéni fogyasztó különböző árak mellett hajlandó és képes is megvásárolni.


Letölteni ppt "A fogyasztó optimális választása A kombináció megvásárlásához nincs elegendő jövedelem. A kombináció megvásárlása nem a legnagyobb hasznosságot eredményezi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések