Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!"— Előadás másolata:

1 horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!

2 Hazánk szerencsére bőségesen rendelkezik, terepadottságokkal lovagláshoz,ez jelenti a legfőbb vonzerőt hazánkba látogató lovasturisták számára is.

3 SZABÁLYOK Tereplovagláson egyes vagy kettes oszlopban menjünk! Ügyeljünk arra, hogy ne maradjunk le és tartsuk a távolságot! Jelzés nélkül soha ne előzz! Mindig az első lovas, a vezérlovas adja a parancsot!

4 Mint a lovardai munkát, a tereplovaglást is bemelegítéssel kell kezdenünk, hogy a ló izmai, inai és ízületei ráhangolódjanak a munkára. Ez legalább 10 perc legyen. A bemelegítés következő szakasza az ügetés. 5-10 percet tegyünk meg ügetésben, attól függően, hogy mennyi energiájuk van, ismételjük meg 2-3 perc lépés után. Ha a lovak bemelegedtek, beugrathatunk könnyű vágtába. Terepen a nagyobb sebesség érdekében nem üljük ki iskolaülésben a vágtát, hanem térdünkkel, alsó lábszárunkkal, és a kengyelben támaszkodva enyhén előredőlünk, és hagyjuk, hogy a lendület vigyen minket (persze maradjunk a ló hátán). Minden ütemben ülepünk a nyereghez ér, ahonnan a ló háta újra feldob, próbáljuk megelőzni a mozgást, nehogy túl nagyot dobjon. Ezt a fajta vágtát hívjuk vadászvágtának is. A terep további részében lépés - és vágtaszakaszok váltogatják egymást. Ha útközben pihenőt tartunk, a pihenő után újra melegítsük be a lovakat. A hazafelé vezető pár km-t lépésben tegyük meg, az istállóba mindig visszaszáradt lovakkal érkezzünk meg. Figyeljünk arra, hogy az otthon szelét megérző lóval már ne vágtázzunk, könnyen elrohanhat.

5 Köszönöm, hogy megnézted a bemutatómat! Remélem találtál hasznos információkat, vagy újdonságokat! Ha teheted, és van időd, kedved, böngéssz tovább itt: horsegirl.sokoldal.hu


Letölteni ppt "Horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések