Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?"— Előadás másolata:

1 Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?
Hogyan kapcsolódj ki pár percben akár az irodában is? Hogyan őrizd meg testi-lelki harmóniádat? Olvasd el és fogadd meg rövid harmónia tippjeinket! Tipp: Mentsed le a számítógép Asztalára a Harmónia tippeket, hogy bármikor könnyen hozzáférhess.

2 Harmónia tippek Feng shui az irodában Lazító gyakorlatok
(Válassz menüpontot!) Feng shui az irodában Lazító gyakorlatok Pihentető szemtorna Harmónia tippek „EGÉSZség – egész akkor van, ha a test- a lélek- a szellem egésze harmóniában van.” Telkes Orsi relaxyoga oktató Az éltető elem Hangulatjavító színek

3 Feng-shui az asztalon Noha az iroda berendezését valószínűleg nem alakíthatod, asztalodon érdemes alkalmaznod a feng-shui szabályait

4

5 További harmónia tippek

6 Silver Aqua - A tiszta víz birodalma
Lazító gyakorlatok Ha folyamatosan a számítógép előtt ülsz, izmaid könnyen lemerevednek, amin az ösztönös nyújtózkodás már nem segít. Óránként tarts 5 perc szünetet! Az alábbi gyakorlatok mindössze 4 percet vesznek igénybe, akár ülve is végezheted őket, mégis csodákra képesek. Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

7 1, Fejforgatás felváltva 5-ször jobbra, 5-ször balra
Hajtsd az álladat a mellkasodra és csak addig forgasd a fejed, amíg az álladat nem kell felemelned. A végső helyzetet mindig tartsd ki 5 másodpercig.

8 Jobbra, balra felváltva 5-5-ször.
2, Fejdöntés Jobbra, balra felváltva 5-5-ször. A véghelyzetet mindig tartsd 3-5 másodpercig.

9 1 Húzd fel a vállaidat, tartsd meg ezt a helyzetet 3 másodpercig Engedd le őket, ameddig csak tudod 2 Végül vissza a nyugalmi pozícióba 3 Ismételd meg 5-10-szer!

10 Fond össze az ujjaidat a tarkódon, mindkét könyöködet feszítsd hátrafelé, majd lazíts. Véghelyzetben tartsd ki 5-10 másodpercig. 3-szor ismételd

11 További harmónia tippek
Végül pedig egy igazán kényeztető gyakorlat: Kezeidet törzsöd össze, melegítsd fel és masszírozd tenyérrel a derekadat vesetájékon és a medencecsont körül. Végezd másodpercig, ismételd 2-szer, 3-szor.

12 Silver Aqua - A tiszta víz birodalma
Pihentető szemtorna Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

13 1. Pislogás Pislogj gyakrabban! Szokj hozzá a gyakori és rendszeres pislogáshoz, mivel ez segít elkerülni a szem túlfeszítettségét és a szem nyálkahártya kiszáradását. 10 másodpercenként pislogj egyet erőltetés nélkül, bármit is csinálsz. (Olvasás és számítógépes munka közben ez különösen fontos)

14 2. Napfürdő Hunyd be a szemed, fordulj a nap irányába, mozgasd a fejed könnyedén egyik oldalról a másikra, hogy a napsugarak a szem minden részére egyforma intenzitással eshessenek. A gyakorlatot szemüveg nélkül végezd el!

15 3. Hideg víz A hideg vizes öblítés nagyon hasznos, mert a szem és a körülötte lévő izmok működését harmonizálja.

16 5. Fókuszálás További harmónia tippek Fókuszálj magad elé (pl, a mutatóujjadra) és egy messzi-messzi pontra a távolban felváltva, legalább 10-szer.

17 Silver Aqua - A tiszta víz birodalma
Az éltető elem A víz alapvető éltető elemünk A belső harmónia megteremtéséhez Elengedhetetlen fontosságú a megfelelő napi folyadékbevitel! Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

18 A délutáni kávézás helyett
frissítsd fel magad két nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával! Hogy miért?

19 A fokozott folyadékbevitel hatására a víz elkezd folyamatosan kiürülni a szervezetünkből, ezáltal rengeteg méreganyagot mos ki. Hígabb lesz a vérünk, jobb lesz a közérzetünk, nem leszünk fáradékonyak.

20 Kezdd a napot egy nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával
Kezdd a napot egy nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával! Hogy miért?

21 Éjszaka történik a mérgek fokozott kiválasztása, így reggel ezeket ki tudjuk üríteni a szervezetből.

22 Az ajánlott napi folyadékbevitel 20 testsúly-kilogrammonként 1liter Számold ki, hogy számodra mennyi az ideális mennyiség! Magas külső hőmérséklet és fokozott fizikai teljesítmény esetén még több folyadékot kell pótolnunk!

23 Nem mindegy, hogy a folyadékot miből pótolod!
A reverz ozmózisos víztisztítás kiszűri nem csak a fizikai szennyeződéseket, de a gyógyszer- és hormonszármazékokat is Ha fontos számodra, hogy miből iszol napi több litert, kérdezd a víztisztítás szakértőjét, a Silver Aquát:

24 További harmónia tippek
Ne feledd, napi folyadékbeviteled nagy része a munkahelyen történik. Ne felejts el magaddal elegendő tisztított vizet vinni!

25 Hangulatjavító színek
Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

26 A narancssárga javítja a hangulatot.
Mivel elsősorban az érzelmekre hat, művészi tevékenységgel foglalkozók (reklámszakemberek, grafikusok) számára különösen ajánlott.

27 A tengerkék szín narancssárgával segíti a koncentrációt

28 A túl harsány színeket fehérrel tompíthatod

29 A zöld megnyugtatja az idegrendszert
A zöld megnyugtatja az idegrendszert. Ha stresszes a munkahelyed, vedd körül magad zöld tárgyakkal, de még jobb, ha zöld növényeket teszel az asztalod környezetébe. Fontos, hogy kombináld más színekkel (pl. fehér), mert önmagában egyhangú lehet.

30 Az égszínkék és a fehér együtt derűs, nyugodt hangulatot kelt.

31 Ha hosszú és ismétlődő munkafolyamatokat kell végezned, festesd a falakat halvány narancs, lazac vagy őszibarack színűre

32 A fekete önmagában lehangoló lehet…

33 … dobd fel színes kiegészítőkkel!

34 Vigyázz a pirossal! A piros szín izgató hatású, ezért hosszú távon idegességet, fejfájást és kimerültséget okozhat. További harmónia tippek


Letölteni ppt "Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések