Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ló és lovaglás A lovak történetét ő l egészen a lovas oktatásig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ló és lovaglás A lovak történetét ő l egészen a lovas oktatásig."— Előadás másolata:

1 Ló és lovaglás A lovak történetét ő l egészen a lovas oktatásig.

2 Lovak törzsfejl ő dése A ló ő se az amerikai kontinensen élt 50 millió évvel ezel ő tt. Nagyság akkora volt, mint egy róka. Nem patája, hanem lábujjai voltak. A mai ló 2 millió évvel ezel ő tt jelent meg.

3 Lovak a történelemben I. Fekete-tenger körül él ő törzsek háziasították. Civilizáció fejl ő dése összefonódott a lóval. Fontos szerep a közlekedésben és a háborúban. Nagy Sándor és Bucephalus.

4 Lovak a történelemben II. Középkorban jelent meg a páncélos lovasság. II. Lajos, Csele-patak 1700-as évek közepén a g ő zgép feltalálásával megváltozik az ember és a ló közötti függ ő ségi viszony. Munkajelleg ű kapcsolatot átváltja a lovak szeretetén alapuló barátság.

5 A mai modern lovaglás és szakágai Szakágak: díjugratás, díjlovaglás, military, távlovaglás, western lovaglás, voltizs, fogathajtás, hobbi lovaglás A szakágak a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fennhatósága alá tartoznak.

6 Díjugratás Rögzítetlen akadályokból álló, meghatározott területen lév ő pálya lelovaglása. Versenyek szintjével n ő az akadályok magassága és a pálya nehézségi szintje. Hibázásért, akadályverésért hibapont jár. Az nyer, aki a legkevesebb hibát véti, és a leggyorsabb id ő t futja.

7 Díjlovaglás Milyen szinten képes ló és a lovasa együtt dolgozni és végre hajtani a feladatokat. Díjlovas négyszög Könny ű osztály Közép osztály Nehéz osztály

8 Military Négy különböz ő szakaszon kell lovagolni a versenyz ő nek. Terep akadályok találhatók a pályán farönkök, patakok, stb. Id ő re kell végre hajtani a pályát.

9 Western lovaglás Amerikából származik. Egy kézben tartják a szárakat, jobb kéz szabadon marad. Nyereg felépítése megváltozik. Mára különböz ő szakágak fejl ő dtek ki benne.

10 Hobbi lovaglás Szabadid ő s kikapcsolódásként jelenik meg. Csak kedvtelésb ő l lovagolunk, kötöttségek nélkül.

11 Kezd ő lovas oktatása I. Oktatás futószáron kezd ő dik egyensúly fejleszt ő gyakorlatokkal. Ügetés tanítása Vágta tanítás Kés ő bb osztály lovaglás Irányítás, elindulás, megállítás, különböz ő fordulatok lovaglása pályán

12 Kezd ő lovas oktatása II. Biztos üléssel rendelkez ő lovast már lehet kés ő bb terepre vagy akár több órás, napos túrákra is vinni.

13 Végül…. A ló: Önteltség nélküli nemes jellem; Irigység nélküli barátság; Hiúság nélküli szépség. Szolgálatra kész,mégsem szolga.

14 Köszönöm figyelmeteket!


Letölteni ppt "Ló és lovaglás A lovak történetét ő l egészen a lovas oktatásig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések