Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA, TÖRTÉNETE, JELENTŐSÉGE A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN  A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA  A MENTÁLHIGIÉNÉ TÖRTÉNETE  A MENTÁLHIGIÉNÉ MAGYARORSZÁGON.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA, TÖRTÉNETE, JELENTŐSÉGE A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN  A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA  A MENTÁLHIGIÉNÉ TÖRTÉNETE  A MENTÁLHIGIÉNÉ MAGYARORSZÁGON."— Előadás másolata:

1 A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA, TÖRTÉNETE, JELENTŐSÉGE A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN  A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA  A MENTÁLHIGIÉNÉ TÖRTÉNETE  A MENTÁLHIGIÉNÉ MAGYARORSZÁGON  A MAP ÉS A PEDAGÓGUSOK

2 A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMÁNAK MEGKÖZELÍTÉSE  Már megint egy idegen szó…  Mi köze a tisztasághoz?  Divatszó vagy tudományos igénnyel definiálható fogalom?

3 A MENTÁLHIGIÉNÉ EGYFELŐL: sssszemlélet eeeelmélet ttttevékenységi terület iiiintézményrendszer

4 A MENTÁLHIGIÉNÉ MÁSFELŐL: iiiinterdiszciplináris hhhholisztikus ggggyakorlat-orientált ppppromóciós jellegű

5 A „könnyed” definíció  A mentálhigiéné a lelkileg egészséges személyiség kialakítására, valamint a mentálhigiénés elvek társadalomba való érvényesítésére irányuló mindenfajta erőfeszítés  Magába foglalja a politikai cselekvés, vallásgyakorlás, a szociális gondoskodás, a közművelődés az oktatás, a törvénykezési és joggyakorlat, a tömegtájékoztatás, valamint a formális és informális közösségek működési területeit.

6 Történeti vonatkozások:  A.W. Swetster 1843.  Clifford Beers 1908.  Mozgalmi jelleg  Testi és lelki egészség egysége 1930.  A szociális jólét fogalma 1948.  Ottawai Charta 1986.  Mental Health Promotion

7 Mentálhigiéné Magyarországon Mentálhigiéné Magyarországon  Országos Egészségvédelmi Liga  Lelki Egészségvédelmi Szövetség 1936.  Telefonos Lelkisegély Szolgálat 1970.  Magyar Pszichiátriai Társaság 1980.  TBZ kutatások  Mentálhigiénés Programiroda 1995.  Magyar Mentálhigiénés Szövetség 1998.  Mentálhigiénés Tanszék 1998.  OM Mentálhigiénés Szakértői Bizottság 2000.

8 Paradigma és politika  Szakma vagy szemlélet  Pszichiátriai vagy társadalmi kérdés ?  Politikus vagy apolitikus ?  Nemzeti stratégia vagy kampányelem ?

9 MAP  „Áthúzódó” program.  1800 pedagógus végezte el.  Szemléletformáló  Hálózatépítő

10 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA, TÖRTÉNETE, JELENTŐSÉGE A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN  A MENTÁLHIGIÉNÉ FOGALMA  A MENTÁLHIGIÉNÉ TÖRTÉNETE  A MENTÁLHIGIÉNÉ MAGYARORSZÁGON."

Hasonló előadás


Google Hirdetések