Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó Paulik Enikő paeraai.elte.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó Paulik Enikő paeraai.elte."— Előadás másolata:

1 Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó Paulik Enikő paeraai.elte

2 Bevezető A felelős állattartás hét aranyszabálya Állattal együtt élni jó, tanulságos, sok örömöt és élményt jelent, de mindehhez jó gazdáknak kell lennünk!

3 Felelősség Szeretet Meg kell vizsgálnunk a kérdést, miért is szeretnénk állatot tartani. A gyerekek kiskamaszkorig- kamaszkorig nem tudják egyedül ellátni kedvencüket, így a feladatok egy része a szülőkre hárul. Tehát csak akkor kell az állattartás mellett dönteni, ha ez a szülők vágya is. Fontos figyelni arra is, hogy a családból senki se féljen az állattól, vagy ne legyenek egészségügyi korlátok (allergia, asztma, stb.).

4 Táplálás Mozgásigény A kutya él, lélegzik, fut, ugrik, ugat, csóválja a farkát - ehhez mind energia szükséges. Ezt az energiát táplálékából szerzi meg, pontosabban a táplálék építőköveiből: fehérjéből, zsírból és szénhidrátból. A víz nagyon fontos! Szénhidrátok Vitaminok: kulcs az egészséghez Ásványi anyagok A fehérje semmi mással nem pótolható!

5 Egészség Utódok Miután az új "családtag" hozzánk került célszerű megmutatni őt egy állatorvosnak is, aki egy gyors vizsgálattal megállapíthatja, hogy nincs-e kedvencünknek valamilyen kisebb-nagyobb születési rendellenessége, amit esetleg még időben orvosolni lehet. Kötelezően csak a kutyák veszettség elleni oltása van előírva. Minden három hónapos kort betöltött kutyát veszettség ellen oltani kell, majd egy éves korát betöltve újra vakcinázni kell.

6 Környezet Mielőtt otthonunkba érkezne jövendő kedvencünk, jó néhány teendő vár ránk: előre jelöljük ki helyét a lakásban/kertben, gondoskodjunk az eb méreteihez igazodó állandó fekhelyről, szerezzük be az etető és itató edényeket, a játékokról, rágcsálnivalókról se feledkezzünk meg, a kölyök nyakörvhöz, pórázhoz szoktatásához válasszunk könnyű, állítható méretű, könnyen kezelhető típusokat.

7 Fajták FCI 1. Juhász és pásztorkutyák FCI 2. Schnauzerek, pinscherek FCI 3. Terrierek FCI 4. Tacskók FCI 5. Spitzek FCI 6. Kopók, vérebek FCI 7. Vizslák, pointerek FCI 8. Retrieverek, Spánielek FCI 9. Társasági kutyák FCI 10. Agarak

8 Fajok jellemzői Típus FCI-szám Marmagasság (cm) Testtömeg (kg) Táplálékigény (g/nap) Alomszám (kölyök)

9 Vége


Letölteni ppt "Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó Paulik Enikő paeraai.elte."

Hasonló előadás


Google Hirdetések