Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Amit a Spanielekről tudni kell!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Amit a Spanielekről tudni kell!"— Előadás másolata:

1 Amit a Spanielekről tudni kell!
Angol Cocker Spaniel… Amit a Spanielekről tudni kell!

2 Kiskutyákról... Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik is) igazi társra lelhetnek benne.  Hajlamosak dominancia harcot vívni a gazdival, ezért minél előbb tudatosítani kell a kölyökkel, hogy ki is a főnök. Sajnos többször hallottam már, hogy a spániel harap, morog. Ez a fajta viselkedés szigorúan tilos, még akkor is, ha beteg; ilyen esetben nyüszítéssel, és nem harapással kell jeleznie! Minden baj okozója a gazdi tudatlansága, ám szerencsére ma már számos szakember lát el bennünket nevelési tanácsokkal - persze csak ha felkeressük őket. De mindemellett ajánlom, bátran kérjenek segítséget tenyésztőjüktől is, ők biztosan készséggel áll majd rendelkezésükre!

3 Tulajdonságaik... Az angol cocker spániel a spánielek közül a legelterjedtebb és legismertebb fajtaváltozat. Az emberek többsége ezt a fajtát képzeli maga elé, ha a spánielekről beszélünk. Közkedveltsége nem véletlen: remek, tanulékony, intelligens és játékos társa az embernek, emellett kitűnő vadászkutya: a legnehezebb terepeken is megállja a helyét, munkáját földön és vízen egyaránt kitűnően végzi. Kialakulása a XIX. sz. közepére tehető. Kisebb szárnyasok vadászatára használták. A szukák magassága cm, a kanoké cm. Súlyuk kg.

4 Megjelenése... A fej kissé nagy, az arcorri rész hosszúkás, füle lelógó dús szőrzet borítja, szeme barna. Teste erős, kompakt, mély mellkassal és rövid háttal. Farka csonkolt, tartása a hátvonallal egysíkba esik. Végtagjai közepesen szögelltek, a mancs kör alakú.

5 Szőrzet... A törzsön hosszú,
míg a fejen és a végtagok elülső részén rövid, selymes.

6 A szőrzet színe... Az angol cocker spániel igen gazdag a színváltozatokban: arany, fekete, fekete-fehér, fekete-cserbarna, vörös-fehér, fekete-fehér-vörösesbarna, cobolyszínű, blauschimmel.

7 Egy kis kép...

8 Angol Cocker Spaniel... Amerikában tenyésztették ki az angol cocker spánielből, méghozzá alig néhány évtized alatt.

9 A kutya természete… Élénk, fürge, nyugodt, kiegyensúlyozott természetű, játékos, csendes, jóindulatú, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas. Alkalmazása: Amerikában mint vadászkutya is népszerű. Európában kedvtelésből tartják.

10 Milyen a Spaniel ha lusta??
Tulajdonképpen ha a kutya alszik akkor hagyni kell aludni,megmozdulni alig bír ha éppen akkor kelt fel,hát még a játékhoz is lusta,de egyvalamihez nem,ha le kell menni (csavarogni)

11 Mi a kedvenc játékuk?... A spánielek nagyon szeretnek kirándulni,botot rágni,labdázni és kirándulni és más ilyen elfoglaltságot csinálni.

12 A spániel kedvenc étele!
Az édességet(pehelycukor,csípsz,fagyi,csoki,rágó)náluk ez mindennapi dolog de a kutya kaját nem nagyon eszik csak azt, amit a gazdájuk is eszik. kunyerálásban tökéletesek.

13 Hány óránként kell levinni?
Általában 2 óránként kell levinni és KB 30 percet kell lent lenni vele ahhoz hogy a dolgát is elvégezze!


Letölteni ppt "Amit a Spanielekről tudni kell!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések