Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Amit a Spanielekről tudni kell!. Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Amit a Spanielekről tudni kell!. Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik."— Előadás másolata:

1 Amit a Spanielekről tudni kell!

2 Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik is) igazi társra lelhetnek benne. Hajlamosak dominancia harcot vívni a gazdival, ezért minél előbb tudatosítani kell a kölyökkel, hogy ki is a főnök. Sajnos többször hallottam már, hogy a spániel harap, morog. Ez a fajta viselkedés szigorúan tilos, még akkor is, ha beteg; ilyen esetben nyüszítéssel, és nem harapással kell jeleznie! Minden baj okozója a gazdi tudatlansága, ám szerencsére ma már számos szakember lát el bennünket nevelési tanácsokkal - persze csak ha felkeressük őket. De mindemellett ajánlom, bátran kérjenek segítséget tenyésztőjüktől is, ők biztosan készséggel áll majd rendelkezésükre! Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik is) igazi társra lelhetnek benne. Hajlamosak dominancia harcot vívni a gazdival, ezért minél előbb tudatosítani kell a kölyökkel, hogy ki is a főnök. Sajnos többször hallottam már, hogy a spániel harap, morog. Ez a fajta viselkedés szigorúan tilos, még akkor is, ha beteg; ilyen esetben nyüszítéssel, és nem harapással kell jeleznie! Minden baj okozója a gazdi tudatlansága, ám szerencsére ma már számos szakember lát el bennünket nevelési tanácsokkal - persze csak ha felkeressük őket. De mindemellett ajánlom, bátran kérjenek segítséget tenyésztőjüktől is, ők biztosan készséggel áll majd rendelkezésükre!

3 Az angol cocker spániel a spánielek közül a legelterjedtebb és legismertebb fajtaváltozat. Az emberek többsége ezt a fajtát képzeli maga elé, ha a spánielekről beszélünk. Közkedveltsége nem véletlen: remek, tanulékony, intelligens és játékos társa az embernek, emellett kitűnő vadászkutya: a legnehezebb terepeken is megállja a helyét, munkáját földön és vízen egyaránt kitűnően végzi. Kialakulása a XIX. sz. közepére tehető. Kisebb szárnyasok vadászatára használták. A szukák magassága 36-39 cm, a kanoké 37-40 cm. Súlyuk 11-14 kg. Az angol cocker spániel a spánielek közül a legelterjedtebb és legismertebb fajtaváltozat. Az emberek többsége ezt a fajtát képzeli maga elé, ha a spánielekről beszélünk. Közkedveltsége nem véletlen: remek, tanulékony, intelligens és játékos társa az embernek, emellett kitűnő vadászkutya: a legnehezebb terepeken is megállja a helyét, munkáját földön és vízen egyaránt kitűnően végzi. Kialakulása a XIX. sz. közepére tehető. Kisebb szárnyasok vadászatára használták. A szukák magassága 36-39 cm, a kanoké 37-40 cm. Súlyuk 11-14 kg.

4 A fej kissé nagy, az arcorri rész hosszúkás, füle lelógó dús szőrzet borítja, szeme barna. Teste erős, kompakt, mély mellkassal és rövid háttal. Farka csonkolt, tartása a hátvonallal egysíkba esik. Végtagjai közepesen szögelltek, a mancs kör alakú. A fej kissé nagy, az arcorri rész hosszúkás, füle lelógó dús szőrzet borítja, szeme barna. Teste erős, kompakt, mély mellkassal és rövid háttal. Farka csonkolt, tartása a hátvonallal egysíkba esik. Végtagjai közepesen szögelltek, a mancs kör alakú.

5 A törzsön hosszú, A törzsön hosszú, míg a fejen és a végtagok elülső részén rövid, selymes. míg a fejen és a végtagok elülső részén rövid, selymes.

6 Az angol cocker spániel igen gazdag a színváltozatokba n: arany, fekete, fekete-fehér, fekete- cserbarna, vörös-fehér, fekete-fehér- vörösesbarna, cobolyszínű, blauschimmel. Az angol cocker spániel igen gazdag a színváltozatokba n: arany, fekete, fekete-fehér, fekete- cserbarna, vörös-fehér, fekete-fehér- vörösesbarna, cobolyszínű, blauschimmel.

7

8 Amerikában tenyésztették ki az angol cocker spánielből, méghozzá alig néhány évtized alatt.

9 Élénk, fürge, nyugodt, kiegyensúlyozott természetű, játékos, csendes, jóindulatú, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas. Élénk, fürge, nyugodt, kiegyensúlyozott természetű, játékos, csendes, jóindulatú, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas. Alkalmazása: Amerikában mint vadászkutya is népszerű. Európában kedvtelésből tartják. Alkalmazása: Amerikában mint vadászkutya is népszerű. Európában kedvtelésből tartják.

10 Tulajdonképpen ha a kutya alszik akkor hagyni kell aludni,megmozdulni alig bír ha éppen akkor kelt fel,hát még a játékhoz is lusta,de egyvalamihez nem,ha le kell menni (csavarogni) Tulajdonképpen ha a kutya alszik akkor hagyni kell aludni,megmozdulni alig bír ha éppen akkor kelt fel,hát még a játékhoz is lusta,de egyvalamihez nem,ha le kell menni (csavarogni)

11 A spánielek nagyon szeretnek kirándulni,botot rágni,labdázni és kirándulni és más ilyen elfoglaltságot csinálni. A spánielek nagyon szeretnek kirándulni,botot rágni,labdázni és kirándulni és más ilyen elfoglaltságot csinálni.

12 Az édességet(pehelycukor,csíps z,fagyi,csoki,rágó)náluk ez mindennapi dolog de a kutya kaját nem nagyon eszik csak azt, amit a gazdájuk is eszik. kunyerálásban tökéletesek. Az édességet(pehelycukor,csíps z,fagyi,csoki,rágó)náluk ez mindennapi dolog de a kutya kaját nem nagyon eszik csak azt, amit a gazdájuk is eszik. kunyerálásban tökéletesek.

13 Általában 2 óránként kell levinni és KB 30 percet kell lent lenni vele ahhoz hogy a dolgát is elvégezze! Általában 2 óránként kell levinni és KB 30 percet kell lent lenni vele ahhoz hogy a dolgát is elvégezze!


Letölteni ppt "Amit a Spanielekről tudni kell!. Minden korosztálynak bátran merem ajánlani az angol cocker, hiszen idősebbek és fiatalabbak (sőt, még az egészen kicsik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések