Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Törtek. A tört Tört Számláló Törtvonal Nevező Megmutatja, mennyit veszünk az egyenlő részekből Elválasztja a számlálót a nevezőtől (bennfoglalást jelent)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Törtek. A tört Tört Számláló Törtvonal Nevező Megmutatja, mennyit veszünk az egyenlő részekből Elválasztja a számlálót a nevezőtől (bennfoglalást jelent)"— Előadás másolata:

1 Törtek

2 A tört Tört Számláló Törtvonal Nevező Megmutatja, mennyit veszünk az egyenlő részekből Elválasztja a számlálót a nevezőtől (bennfoglalást jelent) Megmutatja, hány egyenlő részre osztjuk az 1 egészt

3 A tört és az 1 egész 1 egésznél kisebb a tört, ha a számlálója kisebb mint a nevezője 1 egésznél nagyobb a tört, ha a számlálója nagyobb a nevezőjénél 1 egésszel egyenlő a tört, ha számlálója egyenlő a nevezőjével Pl.:

4 Bővítés Törtet úgy bővítünk, hogy a számlálóját és nevezőjét is megszorozzuk ugyanavval a nem 0 számmal Pl.: ·3·3 ·3·3

5 Egyszerűsítés Törtet úgy egyszerűsítünk, hogy a számlálóját és nevezőjét is elosztjuk ugyanavval a nem 0 számmal Pl.: :8

6 Azonos nevezőjű törtek összehasonlítása Azonos nevezőjű törtek közül az a nagyobb, amelyiknek a számlálója nagyobb. Pl.:

7 Azonos számlálójú törtek összehasonlítása Azonos számlálójú törtek közül az a nagyobb, amelyiknek a nevezője kisebb. Pl.:

8 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Törtek. A tört Tört Számláló Törtvonal Nevező Megmutatja, mennyit veszünk az egyenlő részekből Elválasztja a számlálót a nevezőtől (bennfoglalást jelent)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések