Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:"— Előadás másolata:

1 H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." (Saint-Exupéry)

2 A víz útja A Nap hatására percenként kb. 1 milliárd m3 (fél Balaton víztömege) elpárolog a tengerekből, felhőkké alakul, a szél a szárazföld felé fújja, ahol a hegyeknél történő hirtelen emelkedéstől lehűl és kicsapódnak a párából a vízcseppek és lepotyognak a földre. A földre érés közbe a szegény vízcseppek a levegőből, az autók, épületek felületeiről viszik magukkal a piszkot, majd felszívódnak a talajban. A talajban újabb szennyeződéseket vehetnek fel. Útközben a víz igyekszik megszabadulni a hozzáragadt szennyeződéstől a kőzet és talajrétegeken történő áthaladáskor. A víz a talajban is mozog ameddig egy forráson keresztül ki nem lép és a patakokba folyókba gyűlve elindul a kiindulási helyükre a tengerekbe, óceánokba

3

4 Olajszennyezés Egy liter olaj 1 millió liter tiszta vizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni.

5 A Föld vízkészletének 1%-a felszíni víz
A világon kb. 3 milliárd embernek nincs elegendő, egészséges ivóvízforrása.

6 Szennyezés A folyóinkba, tavainkba 300 milliárd liter szennyvizet juttatunk.

7 A mezőgazdaság 80 millió tonna műtrágyát használ fel.
A víz szennyezői A mezőgazdaság 80 millió tonna műtrágyát használ fel.

8 A víz szennyezői A lakosság és az ipar több mint 120 millió tonna mosószert, kozmetikumot használ fel.

9 Vízfogyasztás?! Egy fő naponta kb. 150 liter vizet használ fel az alábbi eloszlásban: Ivás, főzés 3-4 liter Kézmosás liter Fürdés, zuhanyozás liter Mosás liter Tisztítás 5-10 liter WC használat liter

10 Válassz!


Letölteni ppt "H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések